GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street pao nakon objave zapisnika s posljednje sjednice Feda

Wall Street pao nakon objave zapisnika s posljednje sjednice Feda
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2023 / 07:28
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu najvažniji indeksi jučer su ponovno pali, nakon što je zapisnik s posljednjeg zasjedanja Feda pokazao da su monetarni dužnosnici bili podijeljeni oko potrebe za daljnjim podizanjem kamatnih stopa.

Njujorški Dow Jones indeks oslabio je 180.65 bodova ili 0.52 posto, na 34.765 bodova, S&P 500 je pao 0.76 posto, na 4.404 boda, a Nasdaq indeks za 1.15 posto, na 13.474 boda.

S&P 500 je u zadnja dva trgovinska dana tako kliznuo naniže za više od 1.9 posto, što je njegov najveći dvodnevni pad još od travnja.

Zapisnik s posljednjeg zasjedanja Feda u srpnju pokazao je investitorima da većina monetarnih dužnosnika nastavlja prioritetno boriti se protiv inflacije, što je ojačalo neizvjesnost oko daljnjih izgleda za kamatne stope.

"Slažem se s guvernerima kako nismo uvjereni da je inflacija totalno iza nas. Mislim da će tržišta biti na iglama glede toga što će Fed poduzeti u rujnu i listopadu", kaže Peter Tuz, iz Chase Investment Counsela.

Najviše su ponovno pale cijene dionica banaka, pri čemu je sektorski indeks bankarskih dionica bio u minusu 1 posto, a najviše je među većim američkim bankama pala cijena dionice Bank of America, za 2.2 posto.

Cijene dionica na Wall Streetu tijekom kolovoza našle su se pod pritiskom, pri čemu je S&P 500 kliznuo na najnižu razinu u zadnjih mjesec dana, uslijed podataka koji ukazuju na tvrdokornu inflaciju, ali i snažan gospodarski rast, pa se investitori pribojavaju da će kamatne stope ostati visoke kroz duže vremensko razdoblje.

I dok očekuju da se bliži kraj Fedovom zaoštravanju monetarne politike, brine ih da bi središnja banka mogla zadržati visoke kamatne stope znatno duže nego do kraja prvog tromjesečja 2024. godine.

Na europskim burzama londonski Ftse indeks spustio se jučer 0.44 posto, na 7.356 bodova, a pariški CAC za 0.1 posto, na 7.260 bodova, dok je frankfurtski DAX ojačao 0.14 posto, na 15.789 bodova.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE