GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse

Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2024 / 22:48
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi pali su na početku novog tjedna jer su rastući prinosi i zabrinutost zbog sukoba na Bliskom istoku zasjenili snažne podatke Goldman Sachsa o zaradi.

Dow Jones Industrial Average izgubio je 248,13 bodova, ili 0,65%, zatvorivši se na 37.735,11. Indeks 30 dionica odustao je od napretka od više od 1% zabilježenog na početku sjednice i označio svoj šesti uzastopni dan gubitka, niz kakav nije viđen od lipnja.

Gubici od ponedjeljka također su povukli prosjek plavih čipova blizu njegove ravne linije iz 2024., zapanjujući preokret nakon trgovanja blizu razine od 40.000 samo nekoliko tjedana prije.

S&P 500 je skliznuo 1,2% i završio na 5.061,82, unatoč porastu od čak 0,88% ranije tijekom sesije. Nasdaq Composite pao je 1,79% na 15.885,02 jer su dionice Salesforcea i drugih tehnoloških dionica pale.

Prinos na 10-godišnje državne obveznice porastao je iznad ključne razine od 4,6% tijekom sesije i dotaknuo najvišu točku od sredine studenog.

Prinosi su porasli nakon što su podaci pokazali da je maloprodaja u ožujku porasla za 0,7%, što je najnoviji pokazatelj da potrošnja ostaje snažna unatoč inflatornim pritiscima. Taj je tempo bio iznad 0,3% konsenzusnih predviđanja ekonomista koje je anketirao Dow Jones.

Salesforce je bio najveći gubitnik u sastavu Dow Jonesa jer je pao više od 7% zbog izvješća da je softverska tvrtka u pregovorima o preuzimanju tvrtke za upravljanje podacima Informatica. S druge strane, Goldman Sachs, također član Dow-a, skočio je za gotovo 3% nakon što je nadmašio očekivanja Wall Streeta u prvom kvartalu.

Pad u ponedjeljak nadovezao se na velike gubitke iz prošlog tjedna, budući da su dugotrajna zabrinutost zbog inflacije i loš početak nove sezone korporativnih zarada opteretili trgovce. I Dow i S&P 500 zabilježili su svoje najgore tjedne performanse od prošle godine.

Tagovi: Wall Street, Nasdaq, Dow Jones, Salesforce
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a trgovci se pripremaju za tjedan kojim dominiraju korporativne zarade i sastanak Federalnih rezervi.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet.
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE