GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Netflix i Morgan Stanley u fokusu, male promjene indeksa

Wall Street: Netflix i Morgan Stanley u fokusu, male promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2023 / 22:37
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki su indeksi pretrpjeli minimalne promjene jer ulagači analiziraju najnovije rezultate kompanija uključujući Netflix i Morgan Stanley.

S&P 500 pao je 0,01% niže na 4.154,52, dok je Nasdaq Composite ostvario rast od 0,03% i zatvorio na 12.157,23. Dow Jones Industrial Average izgubio je 79,62 boda ili 0,23% i završio na 33.897,01.

Iako su mnoge tvrtke koje su objavile prošlog dana nadmašile procjene analitičara, trgovci su otkrili da nešto nije u redu u rezultatima zbog čega su dionice pale. Nedostatak prognoza velikih kompanija također je ostavio ulagače na ivici, a Federalne rezerve su spremne ponovno povećati kamatne stope za nekoliko tjedana i strahovi od recesije.

"Tržište je u ovoj sezoni zarada doista bilo prilično loše", rekao je Sandi Bragar, Aspiriantov glavni direktor za klijente. "Bili smo zabrinuti zbog pada korporativnih profita i zarada, a to se svakako počelo pojavljivati u tvrtkama koje su do sada izvještavale, ali tržište zapravo nije previše reagiralo na to."

Dionice Netflixa pale su 3,2 posto. U utorak je streaming div razočarao ulagače odbacivši planove za suzbijanje dijeljenja lozinki. U posljednjem tromjesečju Netflix je nadmašio očekivanja analitičara o zaradi po dionici. Tvrtka je također dodala više pretplatnika nego što se očekivalo, ali nije ispunila procjene prihoda.

Zarade velikih bankarskih institucija završile su s Morgan Stanleyjem, dobivši 0,7%. Unatoč dobrim rezultatima, dionice su u početku pale jer su marže za investicijsko bankarstvo, upravljanje bogatstvom i imovinom bile slabije od očekivanih, prema analitičaru Wells Farga Mikeu Mayou. Normaliziranje porezne stope banke pokazalo bi slabiju dobit od očekivane za ovo tromjesečje, rekao je.

Ulagači su pomno pratili industriju nakon bankrota banaka prošlog mjeseca koji je potaknuo strahove da će se zaraza proširiti.

Unatoč tome, reakcija tržišta bila je "prilično benigna" na većinu ekonomskih i financijskih vijesti koje su pristizale, rekao je Quincy Krosby iz LPL Financiala. Dionice su, dodala je, u "trgovini na klackalici", pri čemu se dobitnici i gubitnici mijenjaju iz dana u dan.

"Nije stvarno donio odluku o tome hoće li cjenovna akcija pobijediti ili ne", rekao je glavni globalni strateg.

Tagovi: Wall Street, Netflix, Morgan Stanley, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
RAST
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
NEW YORK - Burzovni indeksi u New Yorku zaključili su petak dobar tjedan. To se, prema analitičarima, najviše može pripisati izvješću Ministarstva rada o stanju na tržištu rada u travnju.
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
REKORDI
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
ATENA - Prošle godine, unatoč velikim požarima, prihodi grčkog turističkog sektora porasli su za 16,5 posto na rekordnih 20,6 milijardi eura u usporedbi s prethodnom godinom.
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
SKOK
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
NEW YORK - Američki su indeksi skočili u petak nakon što je travanjsko izvješće o zapošljavanju koje je bilo blaže od očekivanog potaknulo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi smanjivati kamatne stope.
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
OPORAVAK
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
NEW YORK - Bitcoin (BTC) je 3. svibnja skočio 4,6%, unatoč nemogućnosti da održi cijene iznad 62.000 USD. O
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
ZAGREB - Slab promet i minimalni rast indeksa na kraju tjedna na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE