GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Najdulji pozitivni niz Dow Jonesa još od 2017.

Wall Street: Najdulji pozitivni niz Dow Jonesa još od 2017.
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2023 / 07:53
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak najvažniji burzovni indeksi porasli, pri čemu je Dow Jones ostvario najdulji neprekinuti pozitivni niz u zadnjih šest godina, kako se investitori klade i na druge dioničke sektore, osim tehnološkog, da će im ulaganje u njih donijeti zaradu.

Njujorški Dow Jones indeks porastao je 183,55 bodova ili 0,52 posto, na 35.411 bodova, čime je ojačao 11. dan zaredom, što je njegov najdulji neprekinuti niz rasta još od 2017. godine. Ujedno, na najvišoj razini od travnja lani.

Istodobno, S&P 500 indeks ojačao je za 0,4 posto, na 4.554 boda, a skromni rast ostvario je i Nasdaq, za 0,19 posto, na 24.058 bodova.

Dow je jučer ponajviše porastao zahvaljujući skoku cijene dionice naftne kompanije Chevron za gotovo dva posto, budući da je izvijestila o snažnoj dobiti u drugom tromjesečju.

Tehnološki Nasdaq, pak, imao je jučer nešto slabiju izvedbu jer investitiori traže prilike za ulaganje u dionice izvan tehnološkog sektora, čime podižu cijene dionica u sektorima poput energetskog i bankarskog.

"Gledamo kako investitori počinju ulaziti i u druge sektore, odnosno da možda počinju unovčavati dobit od ulaganja u tehnološke dionice i ulagati u druge dijelove tržišta za koje procjenjuju da su malo bolja prilika", ističe Randy Frederick, direktor trgovanja i derivata u Schwab centru za financijska istraživanja.

Ipak, Nasdaq je od početka godine u plusu je 34,3 posto, nadmašivši svojm izvedbom ostale indekse i to zahvaljujući rastu cijena dionica velikih tehnoloških kompanija na krilima optimizma oko umjetne inteligencije te očekibanja da će Fed uskoro zaustaviti ciklus zaoštravanja monetarne politike. Investitori sada čekaju objavu poslovnih rezultata Micosofta, Googleovog vlasnika Alphabeta i Meta Platformsa ovoga tjedna, koji bi trebali opravdati njihove jako visoke valutacije.

Trgovanje se i dalje odvija u sjeni ovootjednog zasjedanja Feda, a većina analitičara i investitora očekuje da će Fed ponovno podići kamatne stope za četvrtinu postotnog boda, ali i najaviti da će završiti s ciklusom njihova podizanja, nakon što su podaci ovoga mjeseca ukazali na dezinflaciju, odnosno usporavanje inflacije.

Na europskim burzama jučer je većina najvažnijih indeksa blago porasla, pri čemu londonski Ftse za 0,19 posto, na 7.678 bodova, a frankfurtski DAX za 0,08 posto, na 16.190 bodova, dok je pariški CAC oslabio za 0,07 posto, na 7.427 bodova.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE