GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street; Indeksi stagnirali

Wall Street; Indeksi stagnirali
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.10.2023 / 07:21
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Na Wall Streetu je jučer S&P 500 indeks ostao gotovo nepromijenjen jer su ulagači oprezni, s obzirom na to da bi Fed mogao dodatno povećati kamatne stope i zadržati ih na povišenim razinama dulje razdoblje nego što se očekivalo.

Dow Jones oslabio je 0.22 posto, na 33.433 boda, dok je S&P 500 porastao 0.01 posto, na 4288 bodova, a Nasdaq indeks 0.67 posto, na 13.307 bodova.

Na najvećoj svjetskoj burzi vlada oprez već desetak dana, od kada su čelnici američke središnje banke poručili da bi kamatne stope do kraja godine mogle dodatno porasti i da bi se mogle zadržati na povišenim razinama dulje nego što se očekivalo.

Rast gospodarstva se usporava, pri čemu slabe inflacijski pritisci, no inflacija je i dalje daleko od Fedove ciljane razine od 2 posto.

Jučer je guvernerka Feda Michelle Bowman kazala da je spremna podržati još jedno povećanje kamata ako predstojeći podaci pokažu da se inflacija spušta presporo.

„Rujan je završio s mnogo nesigurnosti na tržištu. Tako je počeo i ovaj mjesec i svi se pitaju što će učiniti Fed. Uz to, tržištu bi bila potrebna potvrda da zarade kompanija rastu”, kaže Quincy Krosby, strateginja u tvrtki LPL Financial.

Kasnije ovoga mjeseca počinje sezona objava kvartalnih poslovnih rezultata. Analitičari u anketi Reutersa procjenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u trećem tromjesečju porasle za 1.6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok su u drugom kvartalu pale za 2.8 posto.

A na europskim su burzama cijene dionica jučer pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 1.28 posto, na 7510 bodova, dok je frankfurtski DAX skliznuo 0.91 posto, na 15.247 bodova, a pariški CAC 0.94 posto, na 7068

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Hrvatskoj nedostaje najmanje 4.000 medicinskih sestara
SESTRINSTVO
Hrvatskoj nedostaje najmanje 4.000 medicinskih sestara
ZAGREB - Novoj Vladi i zdravstvenoj administraciji strukovne udruge medicinskih sestara uputit će 10-ak zahtjeva ključnih za rješavanje aktualnih problema hrvatskog sestrinstva.
Solana na meti optimista, uskoro pada i rekord
KRIPTO SCENA
Solana na meti optimista, uskoro pada i rekord
NEW YORK - Solanin izvorni token (SOL) vodio je u nedavnom oporavku cijena kriptovaluta, nadmašujući većinu velikih kompanija za digitalnu imovinu i uskoro bi mogao ciljati na nove vrhunce ciklusa.
Peradari iz regije alarmiraju EU: Ukrajinske investicije u Hrvatskoj poremetit će ravnotežu
PERADARSTVO
Peradari iz regije alarmiraju EU: Ukrajinske investicije u Hrvatskoj poremetit će ravnotežu
ZAGREB / LJUBLJANA - Članice Europske unije i europarlamentarci postigli su novi dogovor o pooštravanju ograničenja uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Sava Re najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Sava Re najveći dobitnik
LJUBLJANA - Najvažnije dionice na Ljubljanskoj burzi u prosjeku su poskupjele u ovom trgovačkom tjednu koji je obilježila objava poslovnih rezultata.
Wall Street: Dow Jones zaključio iznad 40.000 bodova
REKORDI
Wall Street: Dow Jones zaključio iznad 40.000 bodova
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average zatvorio je petak iznad ključne razine od 40.000 nakon što je dostigao tu referentnu vrijednost u prethodnoj sesiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE