GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Indeksi oštro pali nakon Powellovih poruka

Wall Street: Indeksi oštro pali nakon Powellovih poruka
KOREKCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.01.2024 / 22:50
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki indeksi oštro su pali u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell rekao da središnja banka vjerojatno neće biti spremna sniziti stope u ožujku.

Dow Jones Industrial Average pao je za 317,01 bod ili 0,82% i zatvorio se na 38.150,30. S&P 500 pao je 1,61% na 4845,65. Nasdaq Composite izgubio je 2,23% da bi završio sesiju na 15.164,01.

Sesija u srijedu bila je izrazito loša za glavne prosjeke. Bio je to najgori učinak za Dow od prosinca. Za S&P 500 to je bio najlošiji dan od rujna, a za Nasdaq od listopada.

"Mislim da nije vjerojatno da će odbor do sastanka u ožujku postići razinu povjerenja da utvrdi da je ožujak vrijeme za to", rekao je Powell novinarima u srijedu. Glavni prosjeci dosegli su svoje najniže vrijednosti nedugo nakon komentara.

Trgovci su pozorno pratili objavu Feda tražeći naznake kada će središnja banka početi snižavati stope. Powell je naizgled bacio vodu na tržišna očekivanja smanjenja u ožujku, ističući da su potrebni daljnji ohrabrujući podaci o inflaciji.

Ipak, središnja banka učinila je nešto što su trgovci željeli, a to je uklanjanje dijela izjave koji je signalizirao da središnja banka još uvijek ima pristranost prema pooštravanju. Fed je uklonio frazu koja se odnosila na "dodatno učvršćivanje politike".

"Vjerujemo da će naša referentna stopa vjerojatno biti na vrhuncu za ovaj ciklus pooštravanja i da će, ako se gospodarstvo bude razvijalo općenito prema očekivanjima, vjerojatno biti prikladno početi povlačiti politiku ograničenja, u nekom trenutku ove godine", dodao je Powell.

Prinosi na trezorske obveznice su se klackali, pri čemu se referentni prinos na 10-godišnje obveznice zadnji put trgovao oko 3,9%.

Alphabet je pao za više od 7% što je njegov najgori dan od 25. listopada jer su razočaravajući prihodi od oglasa zasjenili zaradu i prodaju bolju od očekivane. Dionice u sličnim tehnološkim tvrtkama Microsoft
i AMD skliznuli su gotovo 3% svaki zbog nižih smjernica od očekivanih nakon objave kvartalnih rezultata.

Dionice Boeinga porasle su više od 5% nakon tromjesečnih rezultata koji su nadmašili procjene analitičara na vrhu i dnu. Tvrtku muče nedavni problemi vezani uz njezin 737 Max 9, što je natjeralo Boeing da se usredotoči na sigurnost, rekao je izvršni direktor Boeinga Dave Calhoun.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Alpjabet, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE