GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Dow Jones prekinuo trodnevni negativni niz

Wall Street: Dow Jones prekinuo trodnevni negativni niz
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2023 / 22:25
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average prekinuo je trodnevni gubitnički niz u srijedu jer su se prinosi na državne obveznice povukli s višegodišnjih najviših razina nakon objave mnogo slabijih od očekivanih podataka o zapošljavanju.

Indeks 30 dionica dobio je 127,17 bodova, ili 0,4%, na zatvaranju na 33.129,55. S&P 500 dodao je 0,81% i zatvorio na 4.263,75. U međuvremenu, Nasdaq Composite je ojačao 1,35% na 13.236,01.

Unutar S&P 500, potrošački diskrecijski sektor bio je sektor s najboljim učinkom, porastao je za oko 2%. Tesla i Norwegian Cruise Line
predvodio je rast sektora, dodavši 6% odnosno 3,85%.

Energetika je bila sektor s najlošijim rezultatima indeksa u srijedu jer su cijene sirove nafte imale najveći pojedinačni dan gubitaka unatrag od rujna 2022. Devon Energy i Marathon Oil pale su 5% i više, dok je SLB i Halliburton 4,7% odnosno 4,4%.

Pokreti u srijedu slijede nakon objave podataka o novim poslovima. ADP je rekao da je prošlog mjeseca dodano 89.000 privatnih platnih lista. To je znatno ispod predviđanja Dow Jonesa od 160.000 i manje od naviše revidiranih 180.000 dodataka na plaće iz kolovoza.

Prinosi riznica blago su se povukli u odnosu na svoje najviše razine iz 2007. prema podacima. Prinos 10-godišnje riznice zadnji put se trgovao na 4,733%.

“Kad god imate veliki zamah u jednom smjeru, bit će dana kada ćete dobiti malo odgode, a u ovom slučaju, dobit ćete odgodu u stopama i dionicama. Širi trend je zapravo negativna strana”, rekao je Ross Mayfield, analitičar investicijske strategije u Bairdu.

Više kamatne stope povećale su strahove od recesije i gurnule hipotekarne stope blizu 8%. Posljedično, potražnja za hipotekama pala je na najniže razine od 1996.

"Tržište povlače kamatne stope", rekao je direktor Harris Financial Group Jamie Cox. "[Mi] vidimo odstupanje - veliku razliku - između fiksnog prihoda i dionica", dodao je.

Ulagači su i dalje nervozni i očekuju objavu rujanskih podataka o nepoljoprivrednim plaćama u petak za više pokazatelja o snazi tržišta rada.

Tagovi: Wall Street, Tesla, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
RAST
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta pratila su dobitke Wall Streeta u ponedjeljak jer je izvještaj o zapošljavanju u SAD-u slabiji od očekivanog potaknuo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi snižavati stope.
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE