GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Dow Jones prekinuo povijesni niz

Wall Street: Dow Jones prekinuo povijesni niz
KOREKCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2023 / 22:34
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average napokon je ostao bez snage u četvrtak jer su ulagači unovčili nakon povijesnog niza od 13 uzastopnih dobitaka.

Indeks 30 dionica pala je za 237,40 bodova, ili za 0,67%, na 35.282,72 — povučena niže dionicama Honeywella. Skok u prinosu na 10-godišnje državne obveznice povratak iznad 4% također nije pomogao raspoloženju. Da je dobio 14. dan u četvrtak, indeks bi izjednačio svoj rekordni pobjednički niz koji seže u 1897. godinu.

S&P 500 bila niža za 0,64% na 4.537,41. U jednom trenutku tijekom dana, širi indeks prešao je ključnu razinu od 4600 po prvi put od ožujka 2022. U međuvremenu, Nasdaq Composite pao je 0,55% na 14.050,11 jer su ulagači unovčili dio dobiti u ključnim tehnološkim dionicama poput Microsofta i Applea.

Dow-ov pobjednički niz potaknut je znakovima da će gospodarstvo izbjeći recesiju, podacima o padu inflacije i otpornim korporativnim zaradama. Wall Street je u četvrtak dobio više dokaza na svim tim frontama.

Dionice Mete su skočile 4,4% zahvaljujući rezultatima boljim od očekivanih i snažnim smjernicama. Brojke tvrtke potaknute su oporavkom prihoda od oglasa. Najnovije očitanje bruto domaćeg proizvoda u četvrtak pokazalo je rast od 2,4% u drugom tromjesečju, što je bolje od povećanja od 2% koje su očekivali ekonomisti u anketi Dow Jonesa.

Izvješće o BDP-u također sugerira da pritisci na cijene popuštaju, pri čemu je indeks cijena izdataka za osobnu potrošnju porastao za 2,6% u drugom tromjesečju. To je niže od povećanja od 3,2% koje su očekivali ekonomisti i rasta od 4,1% u prethodnom kvartalu.

Dow je nastavio rasti ovaj tjedan iako je Federalna rezerva u srijedu povisila stope na najviše u 22 godine. Ulagači su mirno prihvatili povećanje kamata jer je predsjednik Feda Jerome Powell nakon odluke rekao da bi središnja banka mogla ponovno podići stope ili ih zadržati na ovim razinama ovisno o podacima. Središnja banka ponovno se sastaje u rujnu i trgovci se klade da će nadolazeći podaci uzrokovati povlačenje Fed-a.

Tagovi: Wall Street, NYSE, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500
PROČITAJ I OVO
Bank of England nije srezala kamate, ali će to učiniti uskoro
KAMATNE STOPE
Bank of England nije srezala kamate, ali će to učiniti uskoro
LONDON - Očekivano, britanska središnja banka Bank of England ni na ovom sastanku nije odlučila promijeniti središnju kamatnu stopu, koja tako ostaje na 16-godišnjem vrhu od 5,25 posto.
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HT u fokusu, indeksi porasli
ZAGREB - Zagrebačka je burza u četvrtak iznjedrila rast indeksa, ali i nešto slabiji promet.
Globalna potrošnja vina najniža u posljednja tri desetljeća
VINO
Globalna potrošnja vina najniža u posljednja tri desetljeća
PARIZ - Globalna potrošnja vina prošle je godine pala na najnižu razinu od 1996. jer je inflacija gurnula cijene na rekordne razine i odbila potrošače koji se već bore s nižom kupovnom moći, objavila je Međunarodna organizacija za vino (OIV) sa sjedištem u Parizu.
Azijska tržišta: Indeksi porasli nakon objave kineskih trgovinskih podataka
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli nakon objave kineskih trgovinskih podataka
ŠANGAJ - Cijene dionica u Kini porasle su u četvrtak jer je uvoz porastao prema prošlim procjenama, a izvoz porastao u skladu s očekivanjima, dok je šire azijsko-pacifičko tržište bilo mješovito.
Wall Street: Dow Jones porastao i šesti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Dow Jones porastao i šesti uzastopni dan
NEW YORK - Dow Jones Industrial Average porastao je u srijedu, produživši svoj pobjednički niz na šest dana, dok su se ulagači otresali nekih slabosti u tehnologiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE