GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tether kupio bitcoin u vrijednosti od 222 milijuna dolara kako bi podržao svoj USDT stablecoin

Tether kupio bitcoin u vrijednosti od 222 milijuna dolara kako bi podržao svoj USDT stablecoin
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2023 / 17:02
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Gigant za kriptovalute Tether u srijedu je rekao da će kupiti bitcoin vrijedan stotine milijuna dolara kako bi podržao najveći stabilcoin na svijetu.

Tvrtka je rekla da će uložiti 15% svoje neto dobiti u bitcoin kako bi "diverzificirala" rezerve koje podupiru njen USDT token, čiji je cilj držati se vezanosti 1 prema 1 za američki dolar.

To bi iznosilo otprilike 222 milijuna dolara, na temelju posljednjeg izvješća o atestiranju tvrtke, koje daje raščlambu imovine koja čini njezine USDT rezerve.

Tether je u veljači počeo otkrivati da ostvaruje dobit od svoje USDT operacije, objavivši neto dobit od 1,48 milijardi dolara u ožujku i povećavši svoj ukupni višak USDT rezervi na 2,44 milijarde dolara.

USDT je najveći stabilcoin na tržištu, s cirkulirajućom zalihom od više od 82,8 milijardi dolara, prema podacima CoinGecko. Natječe se s Circleovim USD Coinom i Binanceovim BUSD.

Trgovci koriste stabilne kovanice za ulazak i izlazak iz različitih kriptovaluta bez pretvaranja novca natrag u fiat valute.

"Odluka o ulaganju u Bitcoin, prvu i najveću kriptovalutu na svijetu, potkrijepljena je njegovom snagom i potencijalom kao investicijske imovine", rekao je tehnički direktor Tethera Paolo Ardoino u izjavi.

“Bitcoin kontinuirano dokazuje svoju otpornost i pojavio se kao dugoročna pohrana vrijednosti sa značajnim potencijalom rasta. Njegova ograničena ponuda, decentralizirana priroda i široka primjena postavili su Bitcoin kao omiljeni izbor među institucionalnim i malim ulagačima.”

Ovim bi potezom Tether postao glavni nositelj bitcoina, nakon poteza više značajnih investitora poput Paula Tudora Jonesa i šefa MicroStrategyja Michaela Saylora da akumuliraju ogromne zalihe, u uvjerenju da je token imun na učinke deprecijacije valute i inflacije.

Analitičari i ulagači ranije su za CNBC rekli da bi bitcoin ove godine mogao dobiti poticaj zbog utjecaja takozvanih "kitova" — tržišnih igrača sa značajnom financijskom snagom, što im omogućuje kupnju ogromnih količina tokena.

Tetherove metode za održavanje vrijednosti od 1 USD za svoj token izazvale su kontroverze u prošlosti zbog zabrinutosti oko kvalitete rezervnih sredstava. Prethodno je tvrtka držala velik dio svojih rezervi u komercijalnim papirima — obliku kratkoročnog, neosiguranog duga koji su izdale tvrtke. Ovo se smatra manje sigurnim od drugih oblika duga, kao što su trezorski zapisi SAD-a.

Tether je nastojao ublažiti strahove ulagača rotiranjem komercijalnih papira i zamjenom ovih fondova samo dužničkim vrijednosnicama američke vlade.

U veljači je tvrtka izjavila da je svela svoj posjed komercijalnih papira na nulu.

USDT i njegov izdavatelj i dalje su izvor sukoba na kripto tržištu. Ministarstvo pravosuđa SAD-a navodno istražuje rukovoditelje u Tetheru zbog moguće bankovne prijevare.

Stablecoini su već bili gorući problem za regulatore, koji su pokušavali smisliti kako zadržati industriju pod kontrolom nakon propasti nekoliko značajnih tvrtki u svemiru.

Tagovi: Tether, bitcoin, USDT stablecoin, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE