GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tether je jedan od dobitnika bankarske krize

Tether je jedan od dobitnika bankarske krize
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2023 / 07:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Stablecoin Tether (USDT) pojavio se kao najbolja oklada za trgovce koji traže stabilno utočište nakon niza bankovnih problema u SAD-u.

Najveći konkurent USDC pao je ispod 90 centi 11. ožujka nakon što je kolaps banke Silicon Valley Bank (SVB) otkrio da su neki od glavnih igrača u industriji bili izloženi banci, piše Cryptoverse.

Ti su igrači uključivali izdavatelja stablecoina USDC-a sa sjedištem u SAD-u Circle, koji je držao dio svojih novčanih rezervi u banci Silicon Valley od 17. siječnja. Decentralizirani stablecoini također su pretrpjeli udarac, uključujući Frax i Dai – oba podržana košaricom tokena.

Međutim, Tether je zadržao stabilnost, čak se i trgovao s premijom sljedećih dana. To se dogodilo unatoč dugotrajnim spekulacijama među nekim tržišnim sudionicima o netransparentnim rezervama tokena i zabrinutosti oko matične tvrtke Tether Global.

Podaci nadalje pokazuju najmanje 5 milijardi dolara priljeva u Tether u proteklim tjednima, čime je njegova tržišna kapitalizacija u srijedu iznosila gotovo 78 milijardi dolara. Dio toga mogao bi biti posljedica njegove navodno niske izloženosti američkom bankarskom sustavu, kažu analitičari.

“Tether nije izložen SVB-u jer je njegova popularnost više u azijskoj regiji, što znači da se USDT ne oslanja na dolare koji se drže u američkim bankama, i to ga čini jednim od trenutno najsigurnijih stablecoina”, rekao je François Cluzeau, voditelj trgovanja na Flowdesku.

Okrenutost investitora Tetheru kao sigurnom utočištu također treba promatrati kao povjerenje u Tetherovu strategiju upravljanja rizikom portfelja koja minimizira rizik trajanja, baš. kako je SVB trebao poslovati.

Također, sposobnost Tethera da održi stabilnost usred nedavnih izazova sugerira da bi mogao imati šanse za dugoročni uspjeh, smatra Danny Chong, suosnivač Tranchessa , dodajući da će daljnji testovi otpornosti na stres pokazati je li ostao “dugoročno otporan”.

Tagovi: Tether, stablecoin, kriptovalute, bankarska kriza
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE