GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Standard Chartered: Bitcoin bi mogao skočiti na 100.000 dolara do kraja 2024.

Standard Chartered: Bitcoin bi mogao skočiti na 100.000 dolara do kraja 2024.
PROGNOZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2023 / 08:55
Autor: SEEbiz
LONDON - Najpopularnija kriptovaluta bitcoin mogla bi doseći 100.000 dolara do kraja 2024., objavio je Standard Chartered u ponedjeljak, rekavši da je takozvana "kripto zima" gotova.

Bitcoin bi mogao profitirati od čimbenika uključujući nedavna previranja u bankarskom sektoru, stabilizaciju rizične imovine jer američka središnja banka završava svoj ciklus povećanja kamatnih stopa i poboljšanu profitabilnost kripto rudarenja, rekao je u bilješci Geoff Kendrick, voditelj istraživanja digitalne imovine Standard Chartereda .

"Iako izvori neizvjesnosti ostaju, mislimo da put do razine od 100.000 USD postaje jasniji", napisao je Kendrick.

Bitcoin je do sada rastao ove godine, popevši se iznad 30.000 dolara u travnju prvi put u deset mjeseci. Njegovi dobici predstavljaju djelomičan oporavak nakon što su trilijuni dolara izbrisani iz kripto sektora 2022., dok su središnje banke povisivale stope i niz kripto tvrtki eksplodirao.

Predviđanja vrtoglavo visokih vrijednosti bila su uobičajena tijekom prošlih porasta bitcoina. Citijev analitičar rekao je u studenom 2020. da bi se bitcoin mogao popeti čak do 318.000 dolara do kraja 2022. Prošlu je godinu zaključio s padom od oko 65% na 16.500 dolara.

U bilješci od ponedjeljka, Standard Chartered je rekao da je bitcoin imao koristi od svog statusa "brendiranog sigurnog utočišta, percipiranog relativnog skladišta vrijednosti i sredstva za doznaku".

Kendrick je rekao da bi potpora Europskog parlamenta prvom nizu pravila Europske unije za reguliranje tržišta kripto imovine "trebala dati vjetar u leđa" bitcoinu.

JPMorgan je u bilješci od 5. travnja rekao da bi tehnička promjena bitcoin blockchaina u travnju 2024., poznata kao njegovo "prepolovljenje", mogla povećati njegovu cijenu tako što bi ga učinila skupljim za proizvodnju, uzrokujući "pozitivan psihološki učinak".

JPMorgan je rekao da su cijene kriptovaluta već imale koristi od kripto entuzijasta koji su nedavnu bankovnu krizu u SAD-u tumačili kao "potvrdu kripto ekosustava". Pobornici kripto valuta kažu da su stabilni kovanici "manje osjetljivi na trčanje", rekao je JPMorgan.

Američki regulatori prethodno su rekli bankama da budu oprezne zbog likvidnosnih rizika koji proizlaze iz depozita povezanih s kripto valutama, poput rezervi stablecoina, koji bi mogli biti podložni brzom odljevu.

(Izvještaj Elizabeth Howcroft; montaža Tom Wilson, Louise Heavens i Jonathan Oatis)

Tagovi: Standard Chartered, bitcoin, kriptovalute, bankarska kriza
PROČITAJ I OVO
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove
PREDVIĐANJA
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove

NEW YORK - Financijske institucije održavaju marljive i istraživačke razgovore, a BlackRock igra ulogu edukatora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj tvrtke za digitalnu imovinu.

Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
ZAGREB - Nakon prvosvibanjskih praznika, indeksi na Zagrebačkoj burzi su blago porasli, uz slabašan promet.
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE