GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Seoski turizam sve važniji, uskoro dobiva svoju centralnu bazu

Seoski turizam sve važniji, uskoro dobiva svoju centralnu bazu
BAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2021 / 08:09
Autor: SEEbiz/Glas Istre
ZAGREB - Udruga ruralnog turizma Hrvatske (URTH) pokrenula je projekt čiji je cilj edukacija turističkih djelatnika, ali i vlasnika seoskih imanja o promociji seoskog turizma i važnosti upisa u aplikaciju moj-seoski.hr koja prikuplja podatke za prvi Digitalni katalog seoskog turizma u Hrvatskoj.

"Ovim projektom nastojimo pomoći u kreiranju centralne baze podataka o pružateljima usluga seoskog turizma u Hrvatskoj. Digitalni će katalog sadržavati i podatke o pružateljima usluga koji trenutno nisu objedinjeni, čime će se stvoriti preduvjeti za nadolazeće zakonodavne izmjene u cilju definiranja hrvatskog modela seoskog turizma", istaknula je Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica URTH-a.

Pritom je zahvalila Ministarstvu turizma i sporta što je prepoznalo važnost seoskog turizma i omogućilo izvođenje projekta koji će imati dalekosežne učinke na razvoj hrvatskog sela.


"Upisom podataka u aplikaciju moj-seoski.hr, kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta, pružatelji usluga stječu pravo promocije na web portalu Croatia.hr i drugim promotivnim aktivnostima Hrvatske turističke zajednice. Koristim ovu priliku pozvati ih da se upišu u što većem broju", kazala je Kuratko Pani.

U Hrvatskoj djeluje više od tisuću objekata seoskog turizma (kušaona, izletišta, farmi, etno sela, i dr.), a očekuje se i daljnji rast ovog broja uslijed korištenja sredstava Fonda za ruralni razvoj. Brojna poljoprivredna gospodarstva odlučuju se na pružanje ugostiteljskih i turističkih usluga kako bi povećala svoje prihode putem plasmana poljoprivrednih proizvoda, a razdoblje pandemije pokazalo je sve veći interes gostiju i turista za posjetima ruralnim područjima.

Voditeljica klastera Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, istaknula je povodom prve on-line radionice za predstavnike turističkih zajednica da se trendovi u turizmu mijenjaju velikom brzinom te da pravi motivi dolaska gostiju postaju sigurne, zelene i prije svega održive destinacije te je potrebno ojačati turističke proizvode u ruralnom prostoru.


"U našem klasteru Središnje Hrvatske imamo najviše objekata seoskog turizma, domaćih seoskih imanja koje će uz poznato gostoprimstvo ispuniti očekivanja svih svojih gostiju, jer iskustva su važnija nego ikada. Upravo nam radionice poput današnje pokazuju da smo krenuli korak naprijed prema popularizaciji seoskog turizma i jednom novom pristupu koji je podržan i s nacionalne razine", naglasila je Alilović.

Projekt Stručno osposobljavanje za digitalnu promociju seoskog turizma Republike Hrvatske na domaćem i inozemnim tržištima provodi se u suradnji s lokalnim akcijskim grupama i turističkim zajednicama, uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta i podršku Hrvatske turističke zajednice. Uz 10 online radionica za turističke djelatnike, URTH će od početka rujna provoditi i 37 terenskih radionica za pružatelje usluga u cijeloj Hrvatskoj. Pružatelji usluga seoskog turizma koji se žele upisati prije radionica to mogu učiniti odmah u aplikaciji moj-seoski.hr.

Tagovi: seoski turizam, hrvtska, udruga ruralnog turizma, turistički djelatnici, baza podataka
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Span gubitnik dana, indeksi različitih predznaka
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Span gubitnik dana, indeksi različitih predznaka
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio različite predznake indeksa uz solidan promet.
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZDRAVSTVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZAGREB - Iako izdvajanja za zdravstvo rastu, ona značajno zaostaju za prosjekom Europske unije, a naročito najuspješnijim članicama EU-a, dok je zdravstveni sustav podfinanciran.
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
KOCKA
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
PODGORICA - Deset najvećih kompanija koje organiziraju sportsko klađenje i posjeduju kladionice lani su imale ukupan prihod veći od 151 milijun eura. Zajedno su ostvarili pozitivan neto rezultat od preko 41,7 milijuna eura, a zapošljavali su 2091 radnika.
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
ŠANGAJ -  Azijsko-pacifička tržišta uvelike su porasla u utorak, prateći poteze Wall Streeta, a ulagači očekuju kineski indeks menadžera nabave u proizvodnji za travanj.
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a trgovci se pripremaju za tjedan kojim dominiraju korporativne zarade i sastanak Federalnih rezervi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE