GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu

Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2024 / 07:43
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ -  Azijsko-pacifička tržišta uvelike su porasla u utorak, prateći poteze Wall Streeta, a ulagači očekuju kineski indeks menadžera nabave u proizvodnji za travanj.

Glavni japanski valutni diplomat Masato Kanda navodno je odbio komentirati je li ministarstvo financija interveniralo kako bi podržalo jen nakon što je u ponedjeljak pao na rekordno nisku razinu.

Valuta je jučer oslabila na najnižu razinu u odnosu na američki dolar na 160,03, prije nego što je oštro ojačala i trgovala se oko razine od 155.

Wall Street Journal je u međuvremenu izvijestio da je Japan intervenirao kako bi podržao jen prodajom američkih dolara i kupnjom jena.

Japanski Nikkei 225 popeo se 1,05% jer su se trgovci vratili s državnog praznika, dok je široki Topix porastao za gotovo 2%.

Maloprodaja u Japanu za ožujak porasla je sporije od očekivanog u ožujku, dok je nezaposlenost bila malo iznad očekivanja.

Podaci iz Kine pokazuju da je proizvodna aktivnost u travnju rasla sporije. Službeni indeks menadžera nabave iznosio je 50,4 u usporedbi s 50,8 u ožujku. Očitanje je, međutim, nadmašilo Reutersove procjene od 50,3.

Hongkonški Hang Seng indeks bio je neznatno iznad ravne linije, dok je kineski CSI 300 bio jedina referentna vrijednost u negativnom području, s padom od 0,27%.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Usporio kineski uvoz zlata
ZLATO
Usporio kineski uvoz zlata
PEKING - Kineski uvoz poluga usporio je prošlog mjeseca jer je potražnja u najvećem svjetskom potrošaču počela posustajati pred rekordnim cijenama.
Ether uzletio, SEC bi ipak mogao odobriti ETF-ove
KRIPTOVALUTE
Ether uzletio, SEC bi ipak mogao odobriti ETF-ove
NEW YORK - Kriptovalute su porasle u utorak usred kasnog porasta optimizma u vezi s odlukama Komisije za vrijednosne papire i burzu SAD-a o promptnim prijavama za fondove kojima se trguje na burzi, od kojih prva stiže ovaj tjedan.
Azijska tržišta: Indeksi pali, čeka se na Nvidijin efekt
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, čeka se na Nvidijin efekt
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta uvelike su pala u utorak nakon što su dionice tehnološkog sektora gurnule Nasdaq Composite na rekordno visoke razine tijekom noći.
Wall Street: Nvidia podigla Nasdaq do rekorda
REKORDI
Wall Street: Nvidia podigla Nasdaq do rekorda
NEW YORK - Nasdaq Composite porastao je u ponedjeljak, potaknut dobicima Nvidije i drugih tehnoloških kompanija. U međuvremenu, Dow Jones Industrial Average zaostajao je za širim tržištem jer je JPMorgan Chase vodio gubitke.
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dalekovod nastavio niz, indeksi u plusu
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je rast indeksa Zagrebačke burze uz nešto slabiju likvidnost.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE