GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Saylor i MicroStrategy razgrabili sve bitcoine do kojih su mogli doći; evo zašto

Saylor i MicroStrategy razgrabili sve bitcoine do kojih su mogli doći; evo zašto
KRIPTO SCENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2024 / 16:54
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Za kripto ulagače, Michael Saylor je legendaran po svom optimističnom stavu o Bitcoinu (CRYPTO: BTC), kao i po nekim svojim neobičnijim pogledima na društvene medije o budućnosti kripto.

Njegova tvrtka, MicroStrategy (NASDAQ: MSTR), sada je najveći korporativni vlasnik bitcoina na svijetu, a nije ni blizu. Nakon što je krajem 2023. kupio dodatnih 615 milijuna dolara vrijednih Bitcoina, njegova tvrtka sada posjeduje blizu 1% svih bitcoina u svijetu.

Što je još izvanrednije, MicroStrategy je počeo kupovati Bitcoin tek 2020., više od desetljeća nakon što je Bitcoin izvorno lansiran. Ali u protekle više od tri godine, Saylor i njegova tvrtka stalno su povećavali svoju poziciju u bitcoinu, kroz niz različitih tržišnih uvjeta. Dakle, što stoji iza ovog pritiska da kupe što više Bitcoina?

Kao što Saylor uvijek iznova ponavlja, Bitcoin je najbolja pohrana vrijednosti na duge staze -- čak i bolja od zlata. Zapravo, Saylor je čak iznio mišljenje da bi se tržišna kapitalizacija Bitcoina (sada nešto ispod 1 trilijuna dolara) jednog dana mogla približiti tržišnoj kapitalizaciji fizičkog zlata, za koju se procjenjuje da iznosi oko 13 bilijuna dolara.

Nekoliko je razloga za ovo doduše odvažno stajalište. Jedan je da Bitcoin ima ograničenu doživotnu ponudu. Prema algoritmu koji pokreće Bitcoin, ukupna doživotna ponuda Bitcoina ograničena je na samo 21 milijun kovanica. Trenutna cirkulirajuća ponuda je blizu 19,5 milijuna kovanica, tako da se približavamo točki u kojoj je sav Bitcoin koji će ikada biti stvoren već stvoren.

Tagovi: Saylor, MicroStrategy, bitcoin
PROČITAJ I OVO
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
ENORMNO
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
SPLIT - Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.
Oštar tjedni pad dolara
TJEDNI FOREX
Oštar tjedni pad dolara
LONDON - Na valutnim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna oštro pala, ponajviše prema jenu, što je posljedica intervencije japanske središnje banke na tržištu kako bi zaustavila slabljenje jena.
Cijene kukuruza na najvišoj razini u tri mjeseca
HRANA
Cijene kukuruza na najvišoj razini u tri mjeseca
NEW YORK - Terminske cijene kukuruza u SAD-u porasle su u petak na najvišu razinu od kraja siječnja prije nego što su usporedne cijene i soja dosegnuli vrhunac u jednomjesečnom razdoblju jer su poplave prekinule žetvu u najvećem izvozniku Brazilu, a bolest je pojela usjev kukuruza u Argentini, kažu analitičari.
Bitcoin opet snažno raste, analitičari podižu procjene
KRIPTOVALUTE
Bitcoin opet snažno raste, analitičari podižu procjene
NEW YORK - Bitcoin se brzo vratio u područje iznad 60 tisuća dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE