GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora

Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2024 / 17:13
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.

Sudac Lewis Kaplan s Okružnog suda Sjedinjenih Američkih Država za južni okrug New Yorka osudio je Bankman-Frieda na 240 mjeseci i 60 mjeseci za ukupno 25 godina zbog njegove presude za sedam optužbi za kaznena djela. SBF je bio prva osoba povezana s FTX-om i Alameda Researchom koja se suočila s kaznom zatvora nakon kolapsa burze u studenom 2022.

Sudac Kaplan utvrdio je da je SBF također počinio neovlašteno ometanje svjedoka na temelju događaja koji su ga naveli da opozove jamčevinu u kolovozu 2023. i krivokletstvo na temelju njegovog svjedočenja na suđenju za sredstva korisnika FTX-a. Priznao je Bankman-Friedovu "društvenu nespretnost", ali je rekao, na temelju svjedočenja bivše izvršne direktorice Alameda Research Caroline Ellison, SBF je znao da je on kriv, ali "neće ništa priznati".

“Kazna mora odgovarati ozbiljnosti zločina”, rekao je sudac Kaplan. "I to. bio. A. Ozbiljno. Zločin [...] Kad nije lagao, [Bankman-Fried] je izbjegavao, cjepidlačio, pokušavajući natjerati tužitelje da mu preformuliraju pitanja. Ovaj posao radim skoro 30 godina. Nikada nisam vidio takav nastup.”

Sudac je također predložio kaznu od 11 milijardi dolara uz SBF-ovu zatvorsku kaznu. Rekao je da su FTX investitori izgubili 1,7 milijardi dolara, zajmodavci 1,3 milijarde dolara, a klijenti 8 milijardi dolara.

Sudnica u New Yorku bila je prepuna javnosti i dužnosnika prije nego što su američki maršali izveli Bankman-Frieda. Bivši izvršni direktor FTX-a navodno je nosio svijetlosmeđu odjeću — uniformu Metropolitanskog pritvorskog centra u Brooklynu, gdje je boravio otkako mu je sudac opozvao jamčevinu.

Tagovi: Sam Bankman-Fried, FTX, kripto
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE