GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sajam turizma Place2Go do 20. siječnja u Areni s 200 izlagača iz 14 zemalja

Sajam turizma Place2Go do 20. siječnja u Areni s 200 izlagača iz 14 zemalja
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2024 / 16:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB Međunarodni sajam turizma Place2Go otvoren je u zagrebačkoj Areni gdje se okupilo 200 domaćih i stranih izlagača iz 14 zemalja koji od 18. do 20. siječnja predstavljaju svoju turističku i ponudu putovanja, a organizatori očekuju više od lanjskih 15 tisuća posjetitelja.

Place2Go jedini je međunarodni turistički sajam u Hrvatskoj, koji već 11. put organizira istoimena tvrtka. Njezina direktorica Damjana Domanovac na otvorenju je istaknula da je ove godine bio velik izazov organizirati taj sajam jer se održava znatno prije nego proteklih godina zbog nedostatka drugih termina u Areni.

- Bili smo uporni i zahvaljujemo svima koji su došli predstaviti svoju ponudu iz Hrvatske, regije i svijeta. Prvi dan namijenjen je poslovnoj publici, a od petka i u subotu i za široku publiku, za koju je ulaz besplatan, naglasila je Domanovac i najavila da će se sajam u 2025. održati početkom veljače.

Dodala je i da u organizaciji sajma pomaže pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta (MINTS), Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Hrvatske gospodarske komore (HGK), Grada Zagreba i njegove turističke zajednice te dugogodišnja suradnja s Turkish Airlinesom i Croatia Airlinesom.

Od stranih izlagača izdvojila je one iz Kine, Indije, Šri Lanke i Tunisa, kao i nekoliko europskih zemalja iz regije, među kojima je i Srbija, koja sudjeluje na sajmu od njegovih početaka.

Predstavnica Turističke zajednice Srbije Gordana Cvetković za Hinu je naglasila da hrvatski građani vole posjećivati Srbiju, posebice gradove Beograd, Novi Sad, Suboticu i dr. te zbog aktivnog odmora, a s 97 tisuća dolazaka i oko 200 tisuća noćenja u prvih 11 mjeseci 2023. na 9. mjestu su među stranim turistima u toj zemlji.

Otvarajući sajam, državni tajnik u MINTS-u Josip Pavić istaknuo je važnost tog sajma za hrvatski turizam te za poslovne partnere, koji će, uvjeren je, na sajmu dogovoriti i nove poslove.

- Sajam nudi srce i gostoljubivost uz raznovrstan program i bogat sadržaj, poručio je Pavić, koji je na pitanje novinara nakon otvorenja o nedostatku radne snage u turizmu kazao da taj problem postoji u cijeloj Europi te vjeruje da će se to i ove godine riješiti uz izdavanje dozvola strancima i u suradnji s poslodavcima.

Nakon otvaranja sajma održano je i nekoliko panela s aktualnim temama poput važnosti izvrsnosti i kvalitete u hrvatskom turizmu. Na sajmu je bilo riječi i o kartičnom plaćanju u turizmu s naglaskom na Hrvatskoj turističkoj kartici za putovanja, kao i o zapošljavanju u turizmu, za što bi, poručili su panelisti, trebalo više umrežene podrške od obrazovnih ustanova i strukovnih škola, institucija, agencija za zapošljavanje i poslodavaca.

Tagovi: Place2Go, turizam, ArenA, domanobac
PROČITAJ I OVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZDRAVSTVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZAGREB - Iako izdvajanja za zdravstvo rastu, ona značajno zaostaju za prosjekom Europske unije, a naročito najuspješnijim članicama EU-a, dok je zdravstveni sustav podfinanciran.
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
KOCKA
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
PODGORICA - Deset najvećih kompanija koje organiziraju sportsko klađenje i posjeduju kladionice lani su imale ukupan prihod veći od 151 milijun eura. Zajedno su ostvarili pozitivan neto rezultat od preko 41,7 milijuna eura, a zapošljavali su 2091 radnika.
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
ŠANGAJ -  Azijsko-pacifička tržišta uvelike su porasla u utorak, prateći poteze Wall Streeta, a ulagači očekuju kineski indeks menadžera nabave u proizvodnji za travanj.
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a trgovci se pripremaju za tjedan kojim dominiraju korporativne zarade i sastanak Federalnih rezervi.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE