GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rijeka sve poželjnija destinacija za kruzere

Rijeka sve poželjnija destinacija za kruzere
KRUZERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2023 / 08:43
Autor: SEEbiz / HRT
RIJEKA - Iako je Rijeka već poznata kruzing destinacija, jutros je po prvi put kruzer privezan uz sam riječki Mololongo. I to zahvaljujući novom, trećem, jučer postavljenom pontonu u koji je ugrađeno čak 37 tona čelika i deset tona betona.

Njihova je svrha omogućiti siguran vez brodova s većim gazom uz samu obalu, a ne na većoj udaljenosti gdje je dublje more, kao što je do sada bio slučaj.

Topla dobrodošlica za goste s Mein Schiffa 5 uz pjesmu i kvarnerske delicije.

- Dijelimo promotivne materijale kako bi se gosti mogli lakše snalaziti po gradu, a TZ Kvarnera organizirao je Rožice koje dijele rakijice, smokvenjake kao poklon dobrodošlice, za HRT Dnevnik rekla je Laura Hrenić, TZ Grada Rijeke.

Čini se da mirisi i okusi Kvarnera gostima gode!

- Malo ćemo prošetati gradom i posjetiti Trsatsku gradinu, dodali su.

S koje se pruža prekrasan pogled na cijeli Kvarner i na 295 metara dugog morskog diva Mein Schiff. Kruzer je to s 1200 kabina, gotovo 3000 gostiju te 1000 članova posade od kojih je nekoliko i naše gore list.

- To su uglavnom njemački gosti, njemačka klijentela. Oni dobro znaju ovaj dio Kvarnera i mislim da će biti zadovoljni s onim što će danas vidjeti, objasnio je Aleksandar Pejnović, kapetan posade.

Dio gostiju upoznat će grad, a dio će put Istre, Krka i Zelenog srca Hrvatske.

Na Kvarneru do večeras, a tada put Grčke. Kao i većina kruzera koji su ovoga ljeta posjetili Kvarner.

- Pridonose turističkom prometu grada Rijeke pogotovo tim više što svake godine imamo sve veću i veću najavu dolazaka kruzera s njihovih kružnih putovanja, tako već imamo sljedeću najavu 20-tak brodova, istaknula je Helga Sušanj, TZ Grada Rijeke.

A i ove godine Rijeka se pokazala kao sve poželjnije odredište brodova na kružnim putovanjima. Očekuje se da će do kraja godine na velikim i malim kruzerima riječku luku posjetiti oko 45.000 gostiju. I to znatno lakše uz nove pontone i vez uz sam Mololongo.

Tagovi: Rijeka, kruzeri
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE