GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predesezona će biti sjajna: Hoteli bilježe 30% rast noćenja

Predesezona će biti sjajna: Hoteli bilježe 30% rast noćenja
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2023 / 11:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prvim većim "valom" turista koji nam stiže za uskrsne blagdane i službeno počinje turistička sezona, odnosno predsezona.

Očekuje se više od pola milijuna turista, hoteli duž obale prilično su popunjeni, što je samo nastavak dobrog turističkog prometa ostvarenog u prva tri mjeseca ove godine.

Od Nove godine do uskrsnih blagdana osjetio se značajan porast grupnog segmenta i bilježimo porast noćenja. To nam daje odlične rezultate u prvom kvartalu, kazala je voditeljica prodaje hotela iz Vodica Katarina Božić Fuštin.

U odnosu na 2019. godinu naši hoteli bilježe 30 postotni rast noćenja. Možemo reći da je početak ove sezone iznimno obećavajući, dodala je. Kaže kako bilježe veliki broj rezervacija a u njihovom hotelu trenutno boravi više od 800 gostiju, a svibanj, kao tradicionalno kongresni mjesec - pokazuje odlične rezultate.

- Last minute rezervacije su i dalje velike, ali spremni smo na to i zaista očekujemo izvrsne rezultate, zaključila je Božić Fuštin. Dodala je kako gosti traže više od samog obroka i smještaja. Traže individualni pristup, gastroiskustvo i jedinstvni doživljaj destinacije.

Tagovi: hrvatski turizam, predsezona, Uskrs
PROČITAJ I OVO
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
ENORMNO
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
SPLIT - Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.
Oštar tjedni pad dolara
TJEDNI FOREX
Oštar tjedni pad dolara
LONDON - Na valutnim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna oštro pala, ponajviše prema jenu, što je posljedica intervencije japanske središnje banke na tržištu kako bi zaustavila slabljenje jena.
Cijene kukuruza na najvišoj razini u tri mjeseca
HRANA
Cijene kukuruza na najvišoj razini u tri mjeseca
NEW YORK - Terminske cijene kukuruza u SAD-u porasle su u petak na najvišu razinu od kraja siječnja prije nego što su usporedne cijene i soja dosegnuli vrhunac u jednomjesečnom razdoblju jer su poplave prekinule žetvu u najvećem izvozniku Brazilu, a bolest je pojela usjev kukuruza u Argentini, kažu analitičari.
Bitcoin opet snažno raste, analitičari podižu procjene
KRIPTOVALUTE
Bitcoin opet snažno raste, analitičari podižu procjene
NEW YORK - Bitcoin se brzo vratio u područje iznad 60 tisuća dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE