GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poreč ostvario dvomilijunto noćenje dan ranije nego 2022.

Poreč ostvario dvomilijunto noćenje dan ranije nego 2022.
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2023 / 07:41
Autor: SEEbiz / Hrt
POREĆ - Dva milijuna noćenja, Poreč je ove godine ostvario 3. kolovoza, dan prije nego prošle godine.

Od početka godine, do 3. kolovoza u Poreču je ostvareno 2.009.076 noćenja i 386.225 dolazaka što je povećanje od jedan, odnosno tri posto, u odnosu na prošlu godinu, izvijestili su u subotu iz Grada Poreča.

Najviše noćenja ostvarili su tradicionalno gosti iz Njemačke (27 posto ukupno ostvarenih noćenja), slijede ih gosti iz Austrije (20 posto) te iz Slovenije (10 posto).

Prema vrsti, najviše noćenja ostvareno je u hotelskom smještaju, sa povećanjem od tri posto u odnosu na 2022. godinu, slijede objekti u domaćinstvu u kojima je ostvareno tri posto manje noćenja, u kampovima četiri posto manje, dok nekomercijalni smještaj, odnosno kuće i stanovi za odmor, bilježe rast u noćenjima od 10 posto.

Najviše noćenja ostvareno je u lipnju i srpnju, premda porast noćenja u odnosu na prošlu godinu bilježe siječanj, veljača i svibanj.

- Posljednjih godina Poreč bilježi stalni porast turističkih noćenja u razdobljima pred i posezone, dok je u glavnoj sezoni turistički promet stabilan i bez većih oscilacija, sa standardnim vršnim pritiskom u srpnju i kolovozu, čime se sve više približavamo cilju stvaranja održivog cjelogodišnjeg turizma, navode iz porečke gradske uprave.

Gosti u Poreču prosječno borave pet dana.

Posljednjih godina navike turista su se znatno promijenile, duže boravke, od 10 do 14 dana, sve češće zamjenjuju oni kraći, od tri do pet dana.

Turisti vole istraživati više destinacija odjednom i to je prvenstveni razlog smanjenja prosječnog trajanja boravka gostiju u destinaciji, navode iz grada Poreča.

Tagovi: Poreč, iSTRA, turizam, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a trgovci se pripremaju za tjedan kojim dominiraju korporativne zarade i sastanak Federalnih rezervi.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet.
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE