GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ostojić: Na jugu manje od 10 posto lanjskog broja turista

Ostojić: Na jugu manje od 10 posto lanjskog broja turista
TEŠKI DANI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2020 / 10:19
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić gostujući u Novom danu rekao je da, s obzirom na očekivanja i strahove koji su prethodili turističkoj sezoni, niije nezadovoljan. Najviše je gostiju na sjevernom Jadranu, a najmanje na krajnjem jugu Hrvatske.

"Situacija je na različitim dijelovima Jadrana različita. Na sjeveru smo na oko 40 posto, na srednjem Jadranu između 20-25, a na jugu na 10 ili manje posto u odnosu na isti dan prošle godinu. Vesele stanja rezervacija za sedmi i osmi mjesec. Ako se ništa radikalno ne dogodi, nadam se da će brojke rasti do konca sezone", kaže direktor Hrvatske udruge turizma.

Ostojić kaže da je do danas je bilo milijun i 720.000 dolazaka, dodavši kako nijedan turist nije bio zaražen u komercijalnim smještajnim objektima. " Imali smo nekoliko slučajeva da su stranci bili zaraženi, ali niti jedan nije zaražen u Hrvatskoj, koliko znamo."

Ističe da je stanje na obali puno bolje nego u svim zemljama koje nam uvode otežane režime prelaska granica, odnosno povratka njihovih državljana.

Ostojić kaže da cijene definira svaki pružatelj usluga za sebe te su rezultat ponude i potražnje.

"I na sjeveru postoje slučajevi gdje su se cijene spustile. Cijene prema jugu su ipak više spuštene, no ne mogu reći da je to linearno i generalno".

Najviše na udaru je obiteljski smještaj.

"Imamo preko 600.000 kreveta, preko 500.000 u vikendicama... Veliki broj kreveta sigurno će rezultirati smanjenom potražnjom", rekao je. I u kriznoj situaciji kvaliteta je prioritet, pa u kampovima više kategorije ima i više gostiju.

Upitan kako odluka Slovenije o otežanom prelasku granica utječe na nas, rekao je: "Odluka Slovenije odražava se na booking", dodavši da se zastoj dogodio i zbog situacije u Zadru.

Tagovi: Veljko Ostojić, obiteljski smještaj, Hrvatska udruga turizma, hrvatski turizam, Istra, Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Što znače novi uvjeti za odobravanje proizvodno vezanih potpora?
DOBAR ISKORAK
Što znače novi uvjeti za odobravanje proizvodno vezanih potpora?
ANALIZA - Ministarstvo poljoprivrede je početkom veljače predložilo izmjene uvjeta pod kojima će se odobravati proizvodno vezane potpore (PVP) iz Programa izravnih plaćanja i Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi, a koji će se primjenjivati na zahtjeve za 2021. godinu.
Snažan rast azijskih indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Snažan rast azijskih indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica znatno porasle, nadoknadivši dio jučerašnjih gubitaka, jer su nakon komentara predsjednika Feda Jeromea Powella splasnula strahovanja od jačanja inflacije i povećanja kamata.
Wall Street porastao, splasnula strahovanja od inflacije
RAST
Wall Street porastao, splasnula strahovanja od inflacije
NEW YORK - Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica znatno porasle jer su nakon komentara predsjednika Feda Jeromea Powella splasnula strahovanja ulagača od inflacije, a popustio je i pritisak na tehnološki sektor.
Svako drugo maslinovo ulje u hrvatskim trgovinama je lažno
PORAZNO
Svako drugo maslinovo ulje u hrvatskim trgovinama je lažno
ZAGREB - Više od polovice maslinovih ulja koja se na hrvatskom tržištu prodaju kao ekstradjevičanska ne odgovaraju deklaraciji ekstradjevičanskih, alarmantni su podaci Državnog inspektorata, čiji su inspektori u lanjskoj godini uzorkovali i analizirali kvalitetu, sljedivost, senzorska svojstva i autentičnost 25 takvih ulja.
Goldman Sachs: Zlato i bitcoin nisu u koliziji
ANALITIČARI
Goldman Sachs: Zlato i bitcoin nisu u koliziji
NEW YORK - Što se tiče korelirane imovine, analitičari su se klonili usporedbe zlata izravno s bitcoinima. Ali primijetili su vrlo snažnu korelaciju između bitcoina i neplemenitih metala - bakra, kositra, cinka - koji se od listopada neprestano kreću prema gore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE