GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ogroman pad cijena hrane u Sloveniji

Ogroman pad cijena hrane u Sloveniji
CIJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2023 / 08:07
Autor: SEEbiz / klix.ba
LJUBLJANA - Nakon što su cijene hrane u prvoj polovici godine u Sloveniji znatno porasle, žurnal24 izvještava da trgovci u Sloveniji sada smanjuju cijene hrane, a neki proizvodi su pojeftinili i do 50 posto.

Oni su kontaktirali šest trgovaca koji posluju u zemlji kako bi saznali koje kategorije hrane su doživjele značajno sniženje cijena. Hofer je izvijestio da su uglavnom snizili cijene mliječnih proizvoda, mesa, ribe, ulja, riže i tjestenine.

Spar Slovenija je potvrdio da su smanjili cijene čak 1.400 proizvoda, s prosječnim sniženjem od 11 posto, ali pojedini proizvodi su pojeftinili i do 40 do 50 posto, kao što su svinjski odresci i suncokretovo ulje.

Mercator je izvijestio da su nedavno smanjili nabavne cijene nekih kategorija proizvoda, kao što su mliječni proizvodi, ulje, brašno i svježe meso. S druge strane, Tuš je upozorio da su i dalje primili najave nekih proizvođača o mogućem novom povećanju cijena, uprkos ovim pojeftinjenjima.

Izvještaj novinara sa žurnal24 o cijenama određenih proizvoda pokazuje da su se cijene nekih proizvoda značajno smanjile. Na primjer, cijena mlijeka, koje je prije ljeta koštalo između 1,09 i 1,25 eura po litri, sada se kreće u rasponu od 0,79 do 1,09 eura po litri. Također, cijena maslaca je opala sa svojeg ranijeg raspona između 2,29 i 3,39 eura na trenutačnih 1,69 do 2,59 eura.

Cijena gauda sada iznosi 3,96 eura po kilogramu, iako u nekim trgovinama može doseći više od 12 eura po kilogramu, dok je prije ljeta varirala između 6,53 i 9,98 eura po kilogramu. Također, cijena jogurta je smanjena s prosječnih 1,19 eura na 0,89 eura po litri u većini trgovina koje su bile obuhvaćene anketom.

Također, primjećuje se pad cijena suncokretovog ulja u Sloveniji, pri čemu se cijena litra sada kreće između 1,29 i 2,99 eura.

Tagovi: hrana, cijene hrane, maloprodaja
PROČITAJ I OVO
Milenijalci bi mogli postati najbogatija generacija u povijesti
NASLJEDNICI
Milenijalci bi mogli postati najbogatija generacija u povijesti
NEW YORK - Milenijalci (ljudi rođeni u periodu od početka 80-ih do sredine 90-ih godina 20. stoljeća) bi u narednih 20 godina mogli postati najbogatija generacija u povijesti, i to zbog nasljeđivanja ogromnog bogatstva.
I dalje česte prijevare s maslinovim uljem
ULJE
I dalje česte prijevare s maslinovim uljem
LJUBLJANA - Zbog svoje visoke cijene i popularnosti, maslinovo ulje često je predmet prijevara. Među najraširenijim oblicima prijevare su miješanje maslinovog ulja s jeftinijim uljima, netočno označavanje izvornosti i krivotvorenje certifikata, upozoravaju iz Saveza potrošača Slovenije (ZPS).
UN: U svijetu je prošle godine proizvedeno 2,3 milijarde tona komunalnog otpada
OTPAD
UN: U svijetu je prošle godine proizvedeno 2,3 milijarde tona komunalnog otpada
NEW YORK - U svijetu je prošle godine proizvedeno 2,3 milijarde tona komunalnog otpada, a do 2050. ta će se količina povećati za dvije trećine, upozorili su Ujedinjeni narodi ovog tjedna na predstavljanju novog izvješća.
Michael Saylor zaradio 1,2 milijarde dolara u samo tri dana na krilima rasta bitcoina
ZARADE
Michael Saylor zaradio 1,2 milijarde dolara u samo tri dana na krilima rasta bitcoina
NEW YORK - Iako je MicroStrategy tvrtka za softver i umjetnu inteligenciju, nadaju se da će se rebrendirati u "prvu tvrtku za razvoj bitcoina na svijetu".
Što stoji iza fantastične serije bitcoina?
ERUPCIJA OPTIMIZMA
Što stoji iza fantastične serije bitcoina?
ANALIZA - Deset spot-Bitcoin ETF-ova kojima se sada trguje u SAD-u zabilježilo je oko 8 milijardi dolara neto priljeva, a fondovi kojima upravljaju investicijski divovi Fidelity i BlackRock preuzimaju lavovski udio.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE