GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ogroman interes investitora za bitcoin ETF fonfove

Ogroman interes investitora za bitcoin ETF fonfove
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2024 / 08:39
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Pobjednik tjedna je, naravno, ponovno bitcoin koji je ojačao 20 posto i glatko prešao granicu od 60.000 dolara.
Priljevi u novoosnovane američke ETF-ove na spot cijeni bitcoina su u porastu, premašivši milijardu dolara u dva dana. Ili, kako je rekao izvršni direktor tvrtke Grayscale, trenutno postoji "nezasitna potražnja" za tim ETF-ovima.

U nedavnom intervjuu, osnivač Chainlinka Sergey Nazarov izjavio je da je trenutni tržišni ciklus kriptovaluta jedinstven zbog ogromne količine novih tipova investitora koji ulaze na tržište, što bi moglo ubrzati usvajanje tokenizacije imovine u stvarnom svijetu brže nego što je to industrija bila u početku. predviđeno.

Govoreći za Bloomberg 28. veljače, Nazarov je naglasio da se nedavni sudionici na kripto tržištu šire od maloprodajnih kupaca koji reagiraju na izvještavanje glavnih medija o fluktuacijama cijena kripto. Pojasnio je da novi kupci dolaze iz svih sektora globalnog financijskog sustava:

"Pitanje koje treba postaviti jest tko su neto novi kupci u ovom ciklusu, a neto novi kupci su globalni financijski sustav, što je vrlo, vrlo velika skupina neto novih kupaca."

U listopadu 2023. Cointelegraph je izvijestio da je vlada Sjedinjenih Država jedan od najvećih posjednika bitcoina s više od 200 000 BTC-a. U vrijeme objave, to je vrijedilo otprilike 12,4 milijarde dolara.

Nazarov je dalje objasnio da su nedavno odobreni proizvodi fondova kojima se trguje na burzi (ETF) bitcoina samo početak olakšavanja lakšeg pristupa fondovima za ulazak na tržište.

"Bitcoin ETF samo je početna ponuda koja omogućuje globalnom financijskom sustavu da ima osnovne tračnice ulaganja i tračnice plaćanja prema Bitcoinu unutar struktura koje smatraju ugodnima za njih", izjavio je.

U međuvremenu, Nazarov predviđa da će tokenizacija imovine u stvarnom svijetu biti sljedeći veliki trend na kripto tržištu.

"Sljedeća faza je tokenizacija imovine gdje banke vide sve te priljeve u ETF-ove i onda stvaraju imovinu kako bi se natjecale s ETF-ovima ili kako bi dobile dio tog kapitala", izjavio je.

Od odobrenja Bitcoin ETF-ova 10. siječnja, došlo je do naglog priljeva sredstava u kripto sektor, ne samo u Bitcoin nego i na cjelokupno kripto tržište.

Tagovi: BITCOIN, KRIPTOVALUTE, tokenizacija, CHAINLINK, NAZAROV, GRAYSCALE
PROČITAJ I OVO
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove
PREDVIĐANJA
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove

NEW YORK - Financijske institucije održavaju marljive i istraživačke razgovore, a BlackRock igra ulogu edukatora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj tvrtke za digitalnu imovinu.

Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
ZAGREB - Nakon prvosvibanjskih praznika, indeksi na Zagrebačkoj burzi su blago porasli, uz slabašan promet.
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE