GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministarstvo: Potrošačka košarica pojeftinila gotovo 10 posto

Ministarstvo: Potrošačka košarica pojeftinila gotovo 10 posto
KOŠARICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2023 / 17:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u utorak je izvijestilo da ažurirani podaci o cijenama u trgovačkim lancima na internetskoj stranici Kretanje cijena pokazuju da su iznosi potrošačkih košarica niži u odnosu na kraj prošle godine za gotovo 10 posto.

Kako se navodi u priopćenju, na internetskoj stranici Kretanje cijena ažurirani su podaci o cijenama u trgovačkim lancima na dan 18. rujna, sukladno odluci Vlade o izravnim mjerama kontrole cijena određenih proizvoda u trgovini na malo kojom se određuju najviše maloprodajne cijene za određene proizvode, za što je kao relevantan datum za usporedbu cijena uzet 31. prosinca 2022.

S današnjim danom, a nakon najnovijeg unosa podataka, razvidno je kako je potrošačka košarica Konzuma plus, s ukupno 365 proizvoda, jeftinija za 5,35 posto te iznosi 927.60 eura (6989,04 kuna), navode iz Ministarstva.

Potrošačka košarica trgovačkog lanca Tommy s 365 proizvoda iznosi 914,39 eura (6889,37 kuna) te je jeftinija za 8,56 posto, a potrošačka košarica KTC-a s ukupno 349 proizvoda pojeftinila je za 4,34 posto te sada iznosi 920.80 eura (6937,66 kuna).

Nakon posljednjeg unosa podataka vidljivo je da je Konzum plus snizio cijene za ukupno 148 proizvoda, Tommy za 152, a KTC za 84 proizvoda, naveli su iz Ministarstva.

"Sukladno ažuriranim podacima, razvidno je kako su iznosi potrošačkih košarica niži u odnosu na one dana 31. prosinca 2022. godine te govorimo o ukupnom pojeftinjenju za gotovo 10 posto", zaključuje se u priopćenju Ministarstva.

Tagovi: POTROŠNJA, KOŠARICA, POTROŠAČKA KOŠARICA, TRGOVINA
PROČITAJ I OVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZDRAVSTVO
Hrvatska po izdvajanjima za zdravstvo znatno zaostaje za EU-om
ZAGREB - Iako izdvajanja za zdravstvo rastu, ona značajno zaostaju za prosjekom Europske unije, a naročito najuspješnijim članicama EU-a, dok je zdravstveni sustav podfinanciran.
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
KOCKA
Crna Gora: Rekordni prihodi od kockanja
PODGORICA - Deset najvećih kompanija koje organiziraju sportsko klađenje i posjeduju kladionice lani su imale ukupan prihod veći od 151 milijun eura. Zajedno su ostvarili pozitivan neto rezultat od preko 41,7 milijuna eura, a zapošljavali su 2091 radnika.
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Većina indeksa u plusu
ŠANGAJ -  Azijsko-pacifička tržišta uvelike su porasla u utorak, prateći poteze Wall Streeta, a ulagači očekuju kineski indeks menadžera nabave u proizvodnji za travanj.
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a trgovci se pripremaju za tjedan kojim dominiraju korporativne zarade i sastanak Federalnih rezervi.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE