GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Loša sezona za slovenska skijališta

Loša sezona za slovenska skijališta
PRETOPLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2024 / 11:10
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Neuobičajeno visoke temperature za ovo vrijeme pokvarile su planove skijališta da nadoknade lošu posjećenost u prvom dijelu zimske sezone.
Skijalište u Kranjskoj Gori u srijedu će biti zatvoreno zbog prevrućeg vremena, a problema ima i većina ostalih skijališta. Skijalište Cerkno, primjerice, već je zatvoreno, ali na Velikoj planini ove godine uopće nije otvoreno.

Danas je zadnji dan rada skijališta Kranjskogo. Kako stoji na web stranici skijališta, na stazama ima 20 centimetara snijega, no upravitelji skijaških staza već neko vrijeme upozoravaju da neuobičajeno visoke temperature za ovo vrijeme otežavaju pripremu staza.

Kup Vitranc u Kranjskoj Gori u četvrtak su potvrdile vlasti, ali organizatore čeka još puno posla da održe odgovarajuće uvjete. Kako je nedavno za STA rekao voditelj pripreme staze Gorazd Bregant, osigurali su potrebnu širinu terena za veleslalom, odnosno 30 metara, a dovoljnu debljinu postigli su nametanjem snijega "iz svih mogućih rezervi".

Skijalište Cerkna zatvoreno je 22. veljače. Zbog vremenskih neprilika uspjeli su ga otvoriti tek sredinom siječnja, a već tada su najavili da će skijaška sezona trajati manje od mjesec dana.

Na Mariborskom Pohorju, gdje na stazama ima 15 centimetara snijega, u funkciji su tri od 24 staze. Na Rogli ima do 30 centimetara snijega, au funkciji je oko polovica staza.

Na Kopu ima oko 20 centimetara snijega. Provozaju tri od ukupno deset ruta. Toliko snijega imaju i na Goltama, gdje su u funkciji četiri od 16 trasa.

Više sreće sa snijegom imaju u Voglu, gdje je snježni pokrivač debeo 140 centimetara. Upravlja s 12 od ukupno 22 kilometra pruga.

Isto vrijedi i za Krvavec s 45 centimetara snijega. Nedavno su prvi put nakon 23 godine otvorili lijevi dio skijališta, no i oni se suočavaju s iznadprosječnim temperaturama za ovo vrijeme.

Puno snijega ima i na Kaninu, gdje ove zimske sezone skijalište ne radi zbog tehničke neispravnosti kružne žičare.

Tagovi: slovenija, skijanje, kranjska gora, kanin, krvavec, jezersko, pohorje, cerkna, vogel
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE