GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hvarani nezadovoljni, sezona je ipak podbacila

Hvarani nezadovoljni, sezona je ipak podbacila
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2023 / 19:53
Autor: SEEbiz / Hrt
JVAR - Vrhunac je ovogodišnje turističke sezone i na Hvaru. Prema statistikama, bolja je nego lani, no oni koji žive od turizma nisu zadovoljni.

Potrošnja je, kažu, pala, a boravak u našoj mondenoj destinaciji sve se više svodi na jednodnevne izlete iz Splita koji ostvaruje najbolji turistički promet.

Gospođa Ana na središnjem hvarskom trgu prodaje nakit cijeli život.

- Zadovoljni smo, ne možemo biti nezadovoljni, bilo bi bezobrazno prema svima, za HTV Dnevnik rekla je Ana za HRT..

S druge strane Rive su iznajmljivači plovila, a prodaju se jednodnevni izleti za popularne Paklene otoke i dalje prema Visu i Modroj špilji.

- Prema komentarima drugih,uglavnom svi kažu da je sezona lošija u odnosu na prošlu. Dosta ima katamaranskih linija i ljudi dolaze jedan dan i odlaze odmah, kazali su Antonela i Vedran, Hvar.

Gradonačelnik tvrdi da sve statistike pokazuju da Hvar stoji bolji nego lani, na tragu glasovite 2019.

- Ja isto tako moram reći da od 12 tisuća ležajeva koje imamo u gradu nažalost, u ovom trenutku je prijavljeno samo 6 i pol tisuća, a svi znamo da to nije realna brojka. Nautičare nitko i ne broji i ne može se brojati, ali imamo puno više gostiju nego lani, objasnio je Rikardo Novak, gradonačelnik Hvara.

Upravo će se nautika oko koje se vode silne polemike je li podbacila ili nije ove čudnovate sezone biti u središtu nove kampanje Hrvatske turističke sezone za jesenske mjesece.

- U kontekstu promocije onih hrvatskih proizvoda koji su aktualni u posezoni ići ćemo s kampanjom nautičkog turizma i onih oblika ponude koji mogu biti motiv dolaska van glavne sezone, istaknuo je Kristijan Staničić, direktor Glavnog ureda HTZ-a.

Srednja Dalmacija ostvaruje najveći promet u nautici na Jadranu. Objavljeno je da je u prvih sedam mjeseci na području Splitsko-dalmatinske županije zabilježeno 119 tisuća dolazaka nautičara i 770 tisuća noćenja, što je rast od 13,6 posto u noćenjima u odnosu na lani.Istovremeno čarteraši tvrde da su na koljenima da bilježe pad rezervacija za čak 25 posto i da ima nikad nije bilo teže.

Tagovi: Hvar, turizam, hrvatski turizam, Split Rikardo Novak
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a trgovci se pripremaju za tjedan kojim dominiraju korporativne zarade i sastanak Federalnih rezervi.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet.
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE