GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hoće li bitcoin nastaviti rast?

Hoće li bitcoin nastaviti rast?
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.12.2023 / 07:44
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bitcoin, dominantna kriptovaluta, u ponedjeljak je premašio 42.000 dolara, dosegnuvši najvišu vrijednost u godini i naizgled nadmašivši nedavni niz skandala koji su snažno opteretili digitalnu imovinu.

Osjećaji ulagača postali su optimističniji posljednjih tjedana, što je dovelo do porasta vrijednosti digitalnih tokena i dionica kripto kompanija. Podržavatelji su posebno zainteresirani za potencijal regulatora da odobre fond kojim se trguje na kripto burzi, dajući ulagačima veću izloženost digitalnoj imovini bez punog rizika njihovog izravnog posjedovanja. Očekuje se da će Komisija za vrijednosne papire i burzu razmotriti prijave sljedeći mjesec.

Do sada ove godine bitcoin je porastao više od 150%, podižući druge tokene i igrače uz njega. Ethereum, sljedeća najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, napredovao je više od 80%.

Dobici također pritječu kompanijama u sektoru kojima se javno trguje. Coinbase (COIN), koji je imao ogromnu korist tijekom burnih dana trgovanja zbog pandemije COVID-a, uživa u još jednom trenutku na suncu. Vrijednost dionica platforme narasla je više od četiri puta od početka godine. A Marathon (MARA), tvrtka za digitalnu imovinu koja rudari kriptovalute, do danas je više nego utrostručila svoju cijenu dionica.

Markus Thielen, voditelj istraživanja na DeFi Research.com, nedavno je rekao za Yahoo Finance Live da bi odobrenja ETF-a mogla gurnuti cijenu bitcoina blizu 60.000 dolara, budući da investitori premještaju dio svojih sredstava u kriptovalute. Budući da institucionalni ulagači izdvajaju stotine milijardi u ETF-ove, čak bi i premještanje malog postotka tih sredstava značilo značajnu dobit, rekao je.

"Postoji oko 120 milijardi američkih dolara u ETF-ovima za plemenite metale u SAD-u, — što znači u zlatu i srebru — i ako samo prebacite 10-20% toga i prebacite ih u Bitcoin, imate nešto u rasponu od 25 milijardi dolara priljeva", rekao je Thielen.

Sve popularnije uvjerenje na Wall Streetu da je Fed vjerojatno završio sa svojom kampanjom stezanja kamatnih stopa, kao i smanjena potražnja, također potiču rast kriptovaluta, rekao je.

Tagovi: bitcoin, kriptovalute, tržište kriptovaluta
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a trgovci se pripremaju za tjedan kojim dominiraju korporativne zarade i sastanak Federalnih rezervi.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet.
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE