GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Zagreb odustaje od Adventa na Gornjem gradu

Grad Zagreb odustaje od Adventa na Gornjem gradu
ČUDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2023 / 09:58
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Odlučeno je da će se zbog obnove na Gornjem gradu ugostiteljske kućice ove sezone preseliti na istočni dio Jelačić-placa te u Masarykovu i Staru Vlašku.

Ovogodišnje izdanje popularnog Adventa u Zagrebu, spomenimo, počinje 29. studenoga, a manifestacija će trajati do 7. siječnja.

Gornji grad ove sezone ostaje bez adventskih manifestacija. Neke od najpopularnijih lokacija, Strossmayerovo šetalište i plato Gradec velika su gradilišta pa su u gradskoj upravi događanja i kućice koji su trebali biti ondje odlučili preseliti na tri zamjenske pozicije. Tako će, umjesto na platou uz Klovićeve dvore, kućice biti na istočnome dijelu Trga bana Josipa Jelačića, odnosno kod Manduševca.

Prvi će se put Advent smjestiti i u novoj pješačkoj zoni Masarykove ulice, kamo će se preseliti sadržaji koji su trebali biti na istočnom dijelu Štrosa, ispod Gornjogradske gimnazije. Prigodne kućice predviđene za zapadni dio gornjogradskog šetališta bit će pak u pješačkoj zoni u Staroj Vlaškoj, kamo je Grad i prije htio smjestiti adventsku ponudu, ali nije bilo interesa zakupaca, piše Večernji list.

Natječaj za tri gornjogradske lokacije proveden je još ljetos, no u listopadu je stiglo očitovanje Klovićevih dvora te resornog gradskog ureda za obnovu u kojem se ističe kako radovi na obnovi galerije, gimnazije i palače Hidrometeorološkog zavoda neće biti gotovi do početka Adventa pa se sugerira da se manifestacija izmjesti.

Tri određene zamjenske lokacije ocijenjene su kao najpogodnije, a propisano je i koliko se kućica na njih može postaviti. Na istočni dio Jelačić-placa tako će se moći smjestiti između deset i 25 kućica za ugostiteljske sadržaje te najviše tri za prigodnu prodaju. U novu pješačku zonu u Masarykovoj moći će se postaviti između šest i 12 kućica za hranu i piće te maksimalno tri za ostale sadržaje, a lokacija u Staroj Vlaškoj prima ih od pet do 20 za ugostitelje te najviše pet za prigodnu prodaju.

U odluci Grada propisano je i da kućice moraju biti površine do 15 četvornih metara. Svi uređaji i materijali usto trebaju biti unutar objekta, a iznimno se mogu postaviti suncobrani bijele boje te električne ili plinske grijalice, ali tako da ne ometaju prolaz vozilima hitnih, komunalnih i drugih službi. Ovogodišnje izdanje popularnog Adventa u Zagrebu, spomenimo, počinje 29. studenoga, a manifestacija će trajati do 7. siječnja.

Tagovi: Advent, Zagreb, Gornji grad
PROČITAJ I OVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE