GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Europske burze u zelenom; euro oslabio

Europske burze u zelenom; euro oslabio
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.11.2023 / 19:51
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Cijene dionica na važnijim burzama u Europi danas su uglavnom bile u padu. Ulagači čekaju završetak sastanka odbora za otvoreno tržište Federalnih rezervi, za koji analitičari očekuju da ovaj put neće utjecati na kamatne stope. Nafta je poskupila, a vrijednost eura pala.

Indeks najvažnijih kompanija u eurozoni Eurostoxx 50 ojačao je 0,75 posto i zaključio trgovanje na 4091,71 bod.

U Frankfurtu je indeks DAX ojačao 0,76 posto, a u Parizu indeks CAC 40 0,68 posto. Porastao je i indeks londonske burze FTSE 100, i to za 0,28 posto.

U Zürichu je indeks SMI zaključio trgovanje s rastom od 1,08 posto, au Milanu indeks FTSE MIB s rastom od 0,88 posto. U Beču je, pak, ATX indeks skliznuo u minus 0,39 posto.

Čak iu New Yorku cijene dionica danas rastu. Dow Jones industrijski prosjek je oko tri sata prije kraja trgovanja 0,12 posto viši od razine u utorak. Širi indeks S&P 500 dosad je ojačao 0,39 posto, dok je tehnološki Nasdaq dobio 0,59 posto.

Euro je pojeftinio. Eurom se kasno poslijepodne u Frankfurtu trgovalo po tečaju od 1,0534 dolara, što je 0,39 posto manje nego na početku današnjeg trgovanja. Europska središnja banka u podne je odredila referentni tečaj eura na 1,0537 dolara (u utorak na 1,0619 dolara).

Cijene nafte su porasle. Za 159-litarski barel teksaške nafte, koji će biti isporučen u prosincu, na burzi u New Yorku poslijepodne po europskom vremenu trebalo je platiti 81,29 dolara, što je 27 centi više nego u utorak. U Londonu, sjevernomorska budućnost nafte Brent za siječanj porasla je za 53 centa na 85,55 USD dosad.

Tagovi: EU tržišta, FTSE100, Eurostoxx100, euro, forex
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
RAST
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta pratila su dobitke Wall Streeta u ponedjeljak jer je izvještaj o zapošljavanju u SAD-u slabiji od očekivanog potaknuo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi snižavati stope.
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
EFEKT BOGATSTVA
Kako se troše kripto zarade? Mogli biste se iznenaditi
NEW YORK - Često ispričana anegdota na društvenim mrežama kaže: oni koji su rano uložili u kriptovalute uživali su u bogatstvu koje im je promijenilo život.
Cijene šećera u silaznoj putanji
ROBNA TRŽIŠTA
Cijene šećera u silaznoj putanji
ZAGREB - Cijene šećera na svjetskim tržištima već su neko vrijeme u silaznoj putanji.
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
TRAMVAJI
Privremeno obustavljen tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu
BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je tender za nabavku novih tramvaja u Beogradu privremeno obustavljen, zbog podnetog prigovora za zaštitu prava ponuđača.
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE