GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovnik najbolja kongresna destinacija za skupove do 1200 sudionika

Dubrovnik najbolja kongresna destinacija za skupove do 1200 sudionika
MICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2024 / 21:43
Autor: SEEbiz / HRT
DUBROVNIK - U iščekivanju ljetnog reda letenja, koji s uskrsnim blagdanima označava i službeni početak turističke predsezone, Dubrovnik je u ovo vrijeme, tradicionalno, domaćin brojnim kongresima.

Grad na našem krajnjem jugu ove je godine još jednom ponio titulu najbolje kongresne destinacije u srednjoj i jugoistočnoj Europi za srednje velike skupove.

Drugu godinu zaredom Dubrovnik je proglašen najboljom kongresnom destinacijom za skupove do 1200 sudionika. Kongresima se u Dubrovniku uistinu posvećuje velika pažnja, s obzirom na to da utječu na produljenje turističke sezone, piše HRT.

Odlični gosti i ono što mi radimo u tom smislu je da zaista podupiremo svakoga tko nam se javi za organizaciju skupova i uz to sve se više usmjeravamo prema dijelu godine koji je potpuno izvan sezone, znači govorimo od 11. mjeseca do sredine četvrtoga, kazao je Miro Drašković, direktor Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

Veliki broj hotela zimi zatvara svoja vrata. No, oni koji su ove zime ostali otvoreni, čak i ako se ne bave organizacijom kongresa, zadovoljni su brojkama.

- Mogu reći da nam je zima protekla izvrsno, napravili smo pripreme za sezonu, a ujedno smo, mogu reći, jako dobro radili tijekom cijele zime. Drugi mjesec nam je bio odličan. Evo sad smo svaki vikend skoro puni. Dosta utječu na to i praznici po susjednim zemljama, rekao je Srđan Pujo, direktor Hotela Lero.

Turistička sezona u Dubrovniku tradicionalno započinje uvođenjem ljetnog reda letenja, koji se očekuje za samo nekoliko dana. Ova je godina posebna po tome što je upravo dubrovačka zračna luka postala nova baza za Ryanair.

- Gužva će već biti tu koncem trećeg mjeseca. Ryanair će startati sa svojih 19 linija već od 1. travnja, tako da će biti poprilična gužva. Također, cijelo ovo vrijeme smo se pripremali za tu sezonu 2024., ali i zimsku, s obzirom na to da ćemo ove godine već imati taj dio zimskih letova poprilično bogat, istaknuo je Viktor Šober, direktor Zračne luke "Ruđer Bošković".

Dubrovnik će tako i tijekom zime Ryanairovim letovima ostati povezan s Bečom, Dublinom i Londonom, što predstavlja prijeko potreban korak prema cjelogodišnjoj turističkoj sezoni.

Klaudia Modrić Plantarić naglasila je kako je kongresna sezona na Opatijskoj rivijeri već počela u godinu kada slavimo 180 godina turizma i 140 godina od kada je izgrađen prvi hotel u Opatiji.

Goran Pavlović, TZ grada Opatije rekao je kako je u ožujku krenula kongresna sezona, a nastavlja se i u travnju.

- Svibanj kao glavni kongresni mjesec već je davno popunjen, a prelazimo i u lipanj kada se održavaju najveći kongresi u Opatiji, istaknuo je.

Dodaje kako Opatija sa svojim kongresnim kapacitetima više izgleda kao kongresni centar na otvorenom.

- Rujan i listopad su već popunjeni što se tiče kongresnog turizma. Ove godine Dane Hrvatskog turizma organiziramo tek krajem 11 mjeseca, što pokazuje koliko je kongresna sezona u Opatiji jaka, ističe.

Što se tiče uskrsnih blagdana, Pavlović govori kako se očekuju gosti s tradicionalnih tržišta kao što su Austrija, Slovenija, Njemačka, Italija i Mađarska.

- Očekujemo povećanje u odnosu na prošlu godinu, oko 5 tisuća gostiju i 14 tisuća noćenja. Spremni smo, naglasio je Pavlović.

Tagovi: Dubrovnik, kongres, opatija, istra
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE