GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dogecoin uzletio nakon što je Musk promijenio logo Twittera u sliku shiba inua

Dogecoin uzletio nakon što je Musk promijenio logo Twittera u sliku shiba inua
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2023 / 07:33
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Kriptovaluta dogecoin skočila je više od 30% u ponedjeljak nakon što je izvršni direktor Twittera Elon Musk zamijenio plavu pticu na web stranici svoje tvrtke slikom shiba inua, logotipom digitalnog novčića.

U petak su odvjetnici Twittera i Muska zatražili od saveznog suca da odbaci tužbu tešku 258 milijardi dolara iz 2022. koja je milijardera optuživala za manipuliranje cijenom dogecoina i njezino povećanje za više od 36 000%.

Nakon što je logotip Twittera promijenjen u sliku shiba inua, Musk je podijelio meme o promjeni sa svojih 133,5 milijuna sljedbenika na Twitteru. Pas se pojavio samo za neke korisnike Twittera, uključujući i one na njegovoj web stranici.

Twitter nije odgovorio na zahtjev za komentar.

Musk je počeo reklamirati dogecoin prije mnogo godina. On povremeno tvita o tokenu, koji je stvoren kao šala 2013., predvidljivo izazivajući volatilnost svaki put. Prema CoinMarketCap.com, dogecoin je osma najvrjednija kriptovaluta, s tržišnom kapitalizacijom od preko 13 milijardi dolara.

Muskovi odvjetnici opisali su njegove javne izjave o novčiću kao "bezazlene i često glupe tweetove", u sudskom podnesku u petak.

Ali Muskova javna podrška novčiću ide dalje od poruka na društvenim mrežama. Dvije druge Muskove tvrtke, Tesla
i Boring Company, navedeni su u tužbi.

U prosincu 2021. Tesla je najavio da će prihvatiti dogecoin za neku robu. Tada je Musk na Twitteru rekao da će Tesla "vidjeti kako će to ići".

Dogecoin je porastao više od 20% nakon tog tvita. U siječnju 2022., kada je Musk na Twitteru objavio da su dogecoin plaćanja aktivna, kriptovaluta je skočila za čak 15%.

Tesla ima digitalnu imovinu u svojim knjigama, uključujući bitcoin, i još uvijek prihvaća dogecoin kao plaćanje za neku robu.

"Nismo prodali ništa od našeg dogecoina", rekao je Musk tijekom prošlogodišnjeg razgovora o zaradi. "Još uvijek ga imamo."

Musk je naznačio da i on osobno drži dogecoin.

U nedavnom tweetu, odgovarajući na svoju fotografiju pored predsjednika News Corpa Ruperta Murdocha, Musk je jednostavno napisao: "Dogecoin."

Tagovi: dogecoin, Twitter, Elon Musk, kriptovalute, Rupert Murdoch, shiba inu
PROČITAJ I OVO
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
TURIZAM
Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split
SPLIT - Danas je u Split iz Bratislave (Slovačka) stigao prvi vlak EuroNight, koji će prometovati do 5. listopada ove godine prema Splitu. Riječ je o liniji Slovačke željeznice (ZSSK) u suradnji s austrijskim željeznicama ÖBB koja iz Bratislave prema Splitu prometuje preko Beča.
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
RAST
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, tehnološki sektor najveći dobitnik
NEW YORK - Burzovni indeksi u New Yorku zaključili su petak dobar tjedan. To se, prema analitičarima, najviše može pripisati izvješću Ministarstva rada o stanju na tržištu rada u travnju.
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
REKORDI
Grčki turizam imao rekordnu 2023. unatoč požarima
ATENA - Prošle godine, unatoč velikim požarima, prihodi grčkog turističkog sektora porasli su za 16,5 posto na rekordnih 20,6 milijardi eura u usporedbi s prethodnom godinom.
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
SKOK
Wall Street: Snažan rast indeksa nakon slabog podatka s tržišta rada
NEW YORK - Američki su indeksi skočili u petak nakon što je travanjsko izvješće o zapošljavanju koje je bilo blaže od očekivanog potaknulo nade da bi Federalne rezerve mogle uskoro početi smanjivati kamatne stope.
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
OPORAVAK
Bitcoin se oporavio, a jedan signal posebno je optimističan
NEW YORK - Bitcoin (BTC) je 3. svibnja skočio 4,6%, unatoč nemogućnosti da održi cijene iznad 62.000 USD. O
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE