GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dionice Trump Medije uzletjele na početku prvog dana trgovine na burzi

Dionice Trump Medije uzletjele na početku prvog dana trgovine na burzi
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2024 / 16:45
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Cijena dionice društvene mreže Donalda Trumpa skočila je za više od 50% nekoliko minuta nakon što je počela javna trgovina pod tickerom DJT u utorak ujutro.

Trgovanje u Trump Media & Technology Groupu nakratko je zaustavljeno zbog rasta zbog volatilnosti prije nego što se nastavilo oko 9:40 ujutro. Više od 6,5 milijuna dionica Trump Media promijenilo je vlasnika do 9:50 ujutro.

Spajanje Trump Media s fiktivnom tvrtkom Digital World Acquisition Corp. dovršeno je u ponedjeljak, što joj je omogućilo da postane javno trgovana, dodalo je gotovo 4 milijarde dolara dobiti od papira neto vrijednosti Donalda Trumpa.

Tržišna procjena Trump Media bila je oko 2,5 milijardi dolara u jutarnjem trgovanju u utorak, unatoč tome što je tvrtka prijavila manje od 3,5 milijuna dolara - to je milijun, a ne milijarda - prihoda u prva tri kvartala 2023.

Posljednjeg dana trgovanja u ponedjeljak pod oznakom DWAC, dionice tvrtke skočile su više od 35% nakon što je žalbeni sud u New Yorku smanjio iznos jamčevine koju bi Trump morao položiti kako bi pauzirao naplatu poslovne prijevare sa 454 milijuna dolara na 175 milijuna dolara presudu dok se žali na slučaj.

Cijena tvrtke na zatvaranju u ponedjeljak bila je nešto ispod 50 dolara po dionici.

Trumpova ozloglašenost pomogla je da Trump Media sklopi ugovor s DWAC-om kao spajanje SPAC-a — tvrtke za stjecanje posebne namjene — najvišeg profila ikada.

Dioničari tvrtke možda sanjaju da će njezina platforma Truth Social značajno povećati svoj tržišni udio dovoljno da tvrtka ostvari profit. Možda bi se njegov rast čak mogao ubrzati ako Trump bude izabran za predsjednika u studenom.

Ali za sada je Trump Media, baš kao i prethodna tvrtka koja je trgovala pod oznakom DJT, gubitnik novca.

Trump Media izvijestio je o gubicima od 49 milijuna dolara za prvih devet mjeseci 2023., što je više od 14 puta više od prihoda.

Tagovi: trump, trump media, Digital World Acquisition Corp.
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE