GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Coinbase osigurao kripto licencu u Francuskoj

Coinbase osigurao kripto licencu u Francuskoj
LICENCA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2023 / 21:29
Autor: SEEbiz
PARIZ - Mjenjačnica kriptovaluta Coinbase osigurala je registraciju kod regulatora francuskog tržišta, potvrdio je u četvrtak glasnogovornik tvrtke, otvarajući put tvrtki da proširi svoje usluge na još jednom ključnom europskom tržištu.

rancuski nadzorni organ AMF-a dao je Coinbaseu odobrenje za pružatelja usluga virtualne imovine (VASP), što je zapravo zeleno svjetlo za tvrtku da upravlja uslugama digitalne valute u Francuskoj.

Registracija VASP-a omogućit će Coinbaseu da nudi skrbništvo nad digitalnom imovinom, kupnju ili prodaju digitalne imovine u zakonskom sustavu plaćanja, trgovanje digitalnom imovinom u odnosu na drugu digitalnu imovinu i upravljanje platformom za trgovanje digitalnom imovinom, navodi se u priopćenju tvrtke objavljenom u četvrtak.

Francuski regulatori, kao i drugi u Europi, pokušavaju uhvatiti korak s pojavom novih tehnologija kao što su kripto i blockchain, uravnotežujući njihov potencijal u poboljšanju sustava plaćanja i trgovanja, dok također žele osigurati zaštitu potrošača.

Europska unija radi na uvođenju svoje regulative o tržištima kripto imovine (MiCA), koja bi stvorila usklađeni okvir za kripto tvrtke da rade na regulirani način u bloku.

Pod MiCA-om, umjesto da moraju osigurati registraciju na svakom tržištu EU-a, kripto tvrtke će na kraju moći koristiti svoju VASP licencu u jednoj zemlji i "putovnicu" u drugim zemljama kako bi ponudile svoje usluge diljem EU-a.

Registracija VASP-a predstavlja veliki pomak Coinbasea sa sjedištem u SAD-u za širenje u Europi, što dolazi u ključnom trenutku kada se burza suočava s neizvjesnijim regulatornim okruženjem u svojoj zemlji.

Američki regulatori u posljednje su vrijeme poduzeli oštre mjere protiv kripto kompanija. U studenom je Ministarstvo pravosuđa SAD-a postiglo nagodbu s kripto divom Binanceom prema kojoj je tvrtka platila više od 4 milijarde dolara dok je njen glavni izvršni direktor podnio ostavku, izjasnivši se krivim za kazneno djelo da nije poduzeo korake za sprječavanje pranja novca u tvrtki.

Komisija za vrijednosne papire i burzu je u međuvremenu vodila agresivnu kampanju protiv sektora, ciljajući na kripto tvrtke sa strogim mjerama provedbe, uključujući tužbe protiv Coinbasea i konkurentskog Binancea koji tvrde da su tvrtke uključene u nezakonito trgovanje vrijednosnim papirima.

Tagovi: Coinbase, kriptovalute, kripto, bitcoin
PROČITAJ I OVO
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove
PREDVIĐANJA
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove

NEW YORK - Financijske institucije održavaju marljive i istraživačke razgovore, a BlackRock igra ulogu edukatora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj tvrtke za digitalnu imovinu.

Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
ZAGREB - Nakon prvosvibanjskih praznika, indeksi na Zagrebačkoj burzi su blago porasli, uz slabašan promet.
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE