GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara

Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2024 / 14:26
Autor: SEEbiz
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.

Na fizičkom tržištu u Londonu cijena unce zlata bila je oko podneva viša za 0.1 posto nego na jučerašnjem zatvaranju i iznosila je 2.381.82 dolara. Jutros je na azijskim tržištima nakratko poskočila više od jedan posto, premašivši 2.400 dolara.

Na američkom terminskom tržištu uncom se danas trgovalo po cijeni od 2.396.50 dolara po unci, neznatno nižoj nego na jučerašnjem zatvaranju trgovine.

Skok cijena potaknula su izvješća zapadnih medija o eksploziji u blizini iranskog grada Isfahana. Američka tv kuća ABC izvijestila je, pozivajući se na neimenovanog američkog dužnosnika, da su izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu.

Iranska državna televizija objavila je da su "na nebu iznad Isfahana uočena tri drona. Aktivirao se sustav protuzračne obrane i uništio dronove". Iranski mediji ne spominju u izvješćima Izrael, a jedan analitičar rekao je za državnu televiziju da su dronovima upravljali ljudi koji su se infiltrirali u Iran.

Visoki vojni dužnosnik Siavoš Mihandoust izjavio je, prema navodima državne televizije, da je meta sustava protuzračne obrane bio "sumnjivi objekt". Iran je jutros otvorio. zračni prostor i zračne luke.

Tehran je umanjio važnost incidenta i naznačio da ne planira odgovoriti. Poruku je najjasnije sročio visoki iranski dužnosnik, rekavši za Reuters da Teheran u ovom trenutku ne planira odgovor.

Glasnogovornik iranskog Nacionalnog centra za kibernetički prostor izravno je na društvenoj platformi X opovrgnuo navode o raketnom napadu iz inozemstva na Isfahan i druge dijelove Irana.

Reakcije su umirile tržišta zlata i nafte i cijene su se vratile na razine na kojima su bile prije incidenta

Tagovi: zlato, cijene zlata, metali, izrael, iran
PROČITAJ I OVO
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove
PREDVIĐANJA
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove

NEW YORK - Financijske institucije održavaju marljive i istraživačke razgovore, a BlackRock igra ulogu edukatora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj tvrtke za digitalnu imovinu.

Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
ZAGREB - Nakon prvosvibanjskih praznika, indeksi na Zagrebačkoj burzi su blago porasli, uz slabašan promet.
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE