GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čadež: EXPO Belgrade 2027 ogromna šansa za srpsku ekonomiju

Čadež: EXPO Belgrade 2027 ogromna šansa za srpsku ekonomiju
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2023 / 17:18
Autor: SEEbiz / BETA
BEOGRAD - Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je danas da je EXPO Belgrade 2027 mnogo više od izložbe i tromesečnih direktnih prihoda procenjenih na oko milijardu evra, jer će multiplikativni efekti na privredu Srbije biti znatno veći.

"To je ogromna šansa za srpsku ekonomiju, to su nove kompanije koje će ostati u Srbiji, novi poslovi koje će naše firme dogovoriti na ovom sajmu, nova radna mesta i infrastrukturni projekti. To je ono što ovde ostaje zauvek i neprocenjiva vrednost ove manifestacije", istakao je Čadež gostujući na Bloomberg Adria TV.

Naveo je da je značajan posao urađen i tokom pripreme kandidature Srbije i da je Ekspo tim pokazao veliki profesionalizam i snažnu borbu za kandidaturu.

"Od početka su i predsednik i premijerka, cela vlada, ministar finansija ali i ostali ministri, gradske institucije, Beogradski sajam, postavili EXPO Belgrade 2027 kao prioritet. Uigran tim dobro funkcioniše, dobro radi i dosta toga je već urađeno", rekao je Čadež.

Istakao je da je na Svetskom kongresu privrednih komora u Ženevi razgovarao sa novim predsednikom Privredne komore Dubaija Alijem Rašidom Lutahom i dogovorio stratešku i tehničku podršku ove asocijacije u organizaciji beogradske izložbe 2027.

Кomora Dubaija imala je važnu ulogu u organizaciji EXPO Dubai 2020 i stekla je bogato iskustvo.

Beograd 2027, po rečima Čadeža, biće centar sveta što je pozitivno ne samo za privredu nego i za sve građane i sam grad.

"Pobeda za EXPO 2027 donela je jednu novu energiju i ekonomske benefite. Posebno je značajno da će Beograd za tri meseca posetiti više miliona ljudi, koji možda nikad nisu bili u ovom regionu. Najvažnije je da te ljude dobro ugostimo i sa njima napravimo nove poslove. To je mnogo više od izložbe", poručio je Čadež.

On je najavio velike infrastrukturne i druge radove na izgradnji novog kompleksa gde će za četiri godine biti održan EXPO Belgrade 2027.

Tagovi: Marko Čadež, Expo Belgrade, Expo, Privredna komora Srbije
PROČITAJ I OVO
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove
PREDVIĐANJA
BlackRock: Suvereni fondovi i mirovinci ulaze u bitcoin ETF-ove

NEW YORK - Financijske institucije održavaju marljive i istraživačke razgovore, a BlackRock igra ulogu edukatora, rekao je Robert Mitchnick, voditelj tvrtke za digitalnu imovinu.

Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson NT u fokusu, indeksi blago porasli
ZAGREB - Nakon prvosvibanjskih praznika, indeksi na Zagrebačkoj burzi su blago porasli, uz slabašan promet.
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
NERAVNOTEŽE
Nestašica maslinovog ulja pretvara ga u tekuće zlato
LONDON - Nestašica maslinovog ulja, koje se ponekad naziva "tekućim zlatom", podigla je cijene na rekordno visoke razine, potaknula porast kriminala i gurnula industriju u krizu.
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Tehnološki sektor podigao indekse
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta dionica uglavnom su porasla u četvrtak, nakon što je američka središnja banka odlučila zadržati kamatne stope na istom nivou na kraju svog dvodnevnog sastanka.
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli nakon Powellovih poruka
NEW YORK - Američki indeksi ojačali su u srijedu nakon što je predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell uglavnom isključio da bi sljedeći potez središnje banke mogao biti povećanje, ublažavajući zabrinutosti ulagača da gubi kontrolu nad ljepljivom inflacijom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE