GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin uzletio na najvišu ovogodišnju razinu

Bitcoin uzletio na najvišu ovogodišnju razinu
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2023 / 09:05
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Cijene kriptovaluta oporavile su se od velikog pada početkom tjedna, a bitcoin je u petak dosegnuo novu najvišu razinu za 2023.

Bitcoin je u petak skočio 1,42% na 37.862,76 USD prvi put od svibnja 2022., prema Coin Metricsu. Na putu je da na kraju tjedna poraste za 3,9%. Coin Metrics mjeri tjedan u kripto valutama, kojima se trguje 24 sata dnevno, od 16:00. ET određenog petka u isto vrijeme sljedećeg petka.

U međuvremenu, ether se pomaknuo natrag iznad ključne psihološke razine od 2000 USD, zadnje trgovanje 1,8% više na 2104,14 USD. Drugi po veličini token po tržišnoj kapitalizaciji nadmašuje kripto tržište ovog tjedna, na putu da završi s više od 8%.

Solana, koja ima znatno bolji učinak u ovoj godini - porast od više od 476% u usporedbi s bitcoinovim 130% - zaostaje za glavnim tokenima ovog tjedna.

Ulagači su preživjeli kraj vladavine Changpenga "CZ" Zhaoa na najvećoj svjetskoj burzi, Binanceu, nakon što je ranije ovog tjedna pristao priznati krivnju po saveznim kaznenim optužbama koje je pokrenulo Ministarstvo pravosuđa SAD-a. Vijest je stigla manje od mjesec dana nakon što je osnivač FTX-a Sam Bankman-Fried proglašen krivim u saveznom suđenju za prijevaru i zavjeru.

Dok Binance služi kao najznačajniji fond likvidnosti za kripto trgovanje, mnogi vide nagodbu burze kao neophodan razvoj kako bi se omogućilo kripto industriji — koja se još oporavlja od FTX-ovog kolapsa 2022. — da krene naprijed. Nakon što je istraga Binancea razriješena, neki kažu da bi to čak moglo otvoriti put za odobrenje bitcoin ETF-a, za koji mnogi ulagači očekuju da će biti glavni katalizator koji će bitcoin poslati do velikih novih vrhunaca.

Trgovci također analiziraju zapisnik s posljednjeg sastanka Federalnih rezervi, koji je također objavljen na dan nagodbe na Binanceu i pokazao je da su dužnosnici izrazili malo apetita za smanjenjem kamatnih stopa u skorije vrijeme.

Coinbase, glavni konkurent Binanceu, također je dosegao najvišu vrijednost od 116,94 USD po prvi put također od svibnja 2022. Posljednji put trgovao se više za 5,4% na 115,14 USD.

Bitcoin proxy Microstrategy porastao 2,4 posto. Bitcoin rudari su također skočili. Najveće dobitke ostvarili su Iris Energy i CleanSpark, koji su napredovali 12%, odnosno 14,8%.

Tagovi: kriptovalute, bitcoin, solana, ether, Binance, Coinbase, Microstrategy
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE