GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bitcoin potonuo 10 posto nakon novog rekorda

Bitcoin potonuo 10 posto nakon novog rekorda
VOLATILNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2024 / 22:25
Autor: SEEbiz / Yahoo! Finance
NEW YORK - Bitcoin je u utorak dosegao najvišu vrijednost u povijesti prije nego što je pao jer su neki ulagači zaključali svoje dobitke.

Nova pomama oko najveće svjetske kriptovalute gurnula je cijenu na 68 869 dolara, premašivši prethodni maksimum od 68 789 dolara uspostavljen 10. studenog 2021. Zatim je ponovno pala ispod razine od 60 000 dolara u nekoliko sati.

Nova visoka vrijednost pojačala je izvanredan povratak bitcoina nakon pada 2022. koji je stvorio ogromne gubitke za ulagače i izazvao pad nekoliko velikih igrača u industriji, uključujući mjenjačnicu kriptovaluta FTX i njezina osnivača Sama Bankman-Frieda.

Dramatično povlačenje s najviše razine u utorak ponudilo je podsjetnik koliko volatilnosti još uvijek okružuje ovu digitalnu imovinu, stavljajući bitcoin u korak s najgorim danom od 9. studenog 2022. — neposredno prije nego što je FTX podnio zahtjev za bankrot.

Do sada je ove godine Bitcoin jahao na valu uzbuđenja izazvanom nizom promptnih bitcoin fondova kojima se trguje na burzi koji su počeli trgovati u siječnju. Ta su sredstva omogućila svakodnevnim ulagačima široku izloženost digitalnoj imovini, potaknuvši iščekivanje rekordne godine.

"Potražnja za ovim ETF-ovima daleko je premašila svačija očekivanja", rekao je direktor ulaganja Bitwise Asset Managementa Matt Hougan za Yahoo Finance. Bitwise je bio među tvrtkama koje su dobile zeleno svjetlo Komisije za vrijednosne papire i burzu za upravljanje jednim od ovih fondova.

Nekoliko upravitelja novcem sada predviđa da bi digitalna imovina mogla porasti iznad 100.000 dolara prije kraja 2024. godine.

Ulagači također daju veće ponude za druge kriptovalute i povezane dionice. Ether (ETH-USD), druga po veličini kriptovaluta, nadmašila je bitcoin za više od 7% od početka godine. Nekoliko takozvanih meme kovanica — kao što su dogecoin (DOGE-USD), shiba inu (SHIB) i dogwifhat (WIF) — također raste.

Tagovi: bitcoin, Nasdaq, kriptovalute, ethereum, TerraUSD, Tether, stablecoin, Wall Street
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE