GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beč je željeznicom najbolje povezan grad u Evropi

Beč je željeznicom najbolje povezan grad u Evropi
POVEZANOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2023 / 13:56
Autor: SEEbiz / klix.ba
BEČ - Prema izvještaju vodeće mreže organizacija za turizam gradova u Evropi City Destinations Alliance (CityDNA) za 2022. godinu, Beč je željeznicom najbolje povezan grad u Evropi.

Gradovi poput Pariza, Tokija i New Yorka ostali su na vrhu liste najposjećenijih destinacija, dok su se neki novi gradovi, poput Buenos Airesa i Seula, probili na svjetsku scenu. Digitalni nomadi postaju sve brojnija populacija, što utječe na način poslovanja gradova.

Izvještaj predstavlja, kako su priopćile bečke vlasti, ključni izvor informacija o statistici turizma u gradovima, jer pruža uvid u trendove putovanja i turizma u gradovima širom svijeta, analizira promjenu potražnje, popularne destinacije te nove navike putovanja u gradskim područjima.

Rezultati pokazuju da se evropski gradski turizam poboljšava uprkos ogromnim posljedicama pandemije koronavirusa tokom posljednjih godina. Stopa rasta noćenja je značajno porasla u 111 od 115 gradova sa 26,4 na 43,1 posto. Najpopularniji gradovi za 2022. su London, Pariz i Istanbul.

Izvještajem se ističe važnost održivosti te tretira utjecaj turizma na emisije ugljendioksida (CO2). Osim toga, detaljno su istražene preferencije putnika, pri čemu su ljetni mjeseci bili najprometnije vrijeme za putovanja.

Njemački i švicarski gradovi imaju najveći broj međunarodnih vozova. S prosječnim brojem od 126,9 međunarodnih vozova dnevno u prošloj godini, Beč zauzima peto mjesto na evropskoj ljestvici gradova. Međutim, ako se posmatra broj povezanih država i stanica, Beč je putem željeznice najbolje povezan grad u Evropi, saopćile su bečke vlasti.

Tagovi: Beč, željeznica
PROČITAJ I OVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
VALUACIJE
Trebao bi se dogoditi veliki pad da bi se došlo do prosječnih valuacija
NEW YORK - Jedan od dokaza precijenjenosti dionica u indeksu S&P 500 je invertirani P/E indikator između cijene i zarade, odnosno E/P, koji pokazuje prinose zarade i izražen u postocima može se usporediti sa stvarnim prinos državnih obveznica .
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli, Končar D&ST dobitnik tjedna
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze prošloga tjedna, na početku sezone objava kvartalnih poslovnih rezultata kompanija, podigli su vrijednosti.
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE