GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Ondeksi pali, uzlet Country Gardena

Azijska tržišta: Ondeksi pali, uzlet Country Gardena
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2023 / 07:21
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta većinom su pala u utorak, nakon što je Wall Street zabilježio tehnološki rast predvođen Teslom i Qualcommom.

Dionice Tesle skočile su 10% nakon što je Morgan Stanley unaprijedio dionicu i predvidio značajan porast zbog otkrića s njegovim autonomnim softverom. Dionice Qualcomma porasle su za gotovo 4% nakon što je tvrtka poluvodiča rekla da će isporučivati Appleu 5G modeme za pametne telefone do 2026.

Raspoloženju ulagača također je pomoglo izvješće u The Wall Street Journalu u nedjelju u kojem se kaže da postoji konsenzus među Federalnim rezervama da se ne podižu stope na sastanku sljedećeg tjedna.

Indeks Hang Seng u Hong Kongu bio je neznatno niži, jer su dionice developera nekretnina Country Garden Holdings popeo čak 8,7%. Ovo se događa nakon što su vjerovnici u ponedjeljak kasno navečer izglasali produženje otplate šest kopnenih obveznica.

Dionice u kontinentalnoj Kini bile su ponižene, a CSI 300 lebdio je tik iznad ravne linije.

U Australiji, S&P/ASX 200 trgovao je nepromijenjeno, jer je istraživanje poslovnog povjerenja u zemlji za kolovoz ojačalo na +2, u odnosu na +1 u srpnju.

Južnokorejski Kospi skliznuo je 0,52%, a Kosdaq 0,97% niže. Japanski Nikkei 225 porastao je 0,61 posto, a Topix 0,36 posto.

Tijekom noći u SADu, sva su tri glavna indeksa ojačala kako se tehnologija oporavila, s Nasdaq Compositeom koji je predvodio rast i porastao za 1,14%.

S&P 500 dobio je 0,67%, a Dow Jones Industrial Average 0,25%, potpomognut rastom dionica Walt Disneyja.

Tagovi: Azijska tržišta, Country Garden, Tesla, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
INVESTICIJE
Zijin dodatno ulaže u eksploataciju bakra u Srbiji
BEOGRAD - Kineska multinacionalna kompanija Zijin Mining Group planira povećati eksploataciju bakra u Srbiji na 450.000 tona godišnje, najavio je prije nekoliko dana direktor te rudarske kompanije Chen Jinghe, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Time bi Srbija postala najveći dobavljač ove sirovine u Europi.
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
ENORMNO
Stigle prve trešnje, cijene astronomske
SPLIT - Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.
Oštar tjedni pad dolara
TJEDNI FOREX
Oštar tjedni pad dolara
LONDON - Na valutnim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta prošloga tjedna oštro pala, ponajviše prema jenu, što je posljedica intervencije japanske središnje banke na tržištu kako bi zaustavila slabljenje jena.
Cijene kukuruza na najvišoj razini u tri mjeseca
HRANA
Cijene kukuruza na najvišoj razini u tri mjeseca
NEW YORK - Terminske cijene kukuruza u SAD-u porasle su u petak na najvišu razinu od kraja siječnja prije nego što su usporedne cijene i soja dosegnuli vrhunac u jednomjesečnom razdoblju jer su poplave prekinule žetvu u najvećem izvozniku Brazilu, a bolest je pojela usjev kukuruza u Argentini, kažu analitičari.
Bitcoin opet snažno raste, analitičari podižu procjene
KRIPTOVALUTE
Bitcoin opet snažno raste, analitičari podižu procjene
NEW YORK - Bitcoin se brzo vratio u područje iznad 60 tisuća dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE