GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Indeksi rastu, DBS Group u fokusu

Azijska tržišta: Indeksi rastu, DBS Group u fokusu
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2024 / 07:31
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Azijsko-pacifičke dionice uglavnom su porasle u srijedu jer su ulagači procjenjivali zarade poduzeća i napore Kine da ojača svoje tržište.

DBS Group, najveća banka u jugoistočnoj Aziji, izvijestila je o povećanju neto dobiti u četvrtom tromjesečju od 2% na 2,39 milijardi dolara u odnosu na prethodnu godinu, dok je zadržala svoju prognozu neto prihoda od kamata za cijelu godinu za 2024. Dionice banke skočile su za 2%.

Najveći kineski proizvođač čipova SMIC priopćio je u srijedu da bi stalni globalni makroekonomski problemi i geopolitičke napetosti mogli utjecati na poslovanje 2024., dan nakon što je objavio pad dobiti od 54,7% u četvrtom tromjesečju.

Dionice SMIC-a pale su gotovo 5% u trgovanju u Hong Kongu.

Dionice električnih vozila kotirane u Hong Kongu porasle su nakon što je kinesko ministarstvo trgovine objavilo dokument koji je iznio svoj plan za "zdrav razvoj novih energetskih vozila" u zemlji.

Južnokorejski Kospi skočio je 0,95%, vodeći u porastu u Aziji, dok je Kosdaq dobio 0,48%.

U Australiji je S&P/ASX 200 porastao za 0,45% i zatvoren na 7.615,8, dan nakon što je središnja banka zemlje zadržala stope na 4,35%.

Indeks Hang Seng u Hong Kongu preokrenuo je rast na pad od 0,34%, dok je kineski CSI 300 porastao za 0,42%.

Japanski Nikkei 225 pao je za oko 0,18%, dok je širi Topix porastao za 0,33%.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Svjetska tržišta: Nasdaq na krilima Nvidije poletio do rekorda
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Nasdaq na krilima Nvidije poletio do rekorda
NEW YORK - Svjetska tržišta ovoga su tjedna imala mješovitu izvedbu, a na krilima sjajnih rezultata Nvidije najviše je profitirao Nasdaq.
Nijemci putuju više nego ikad
PUTOVANJA
Nijemci putuju više nego ikad
BERLIN - Želja za putovanjima kod Nijemaca je sve veća. Nijemci putuju više nego ikad prije i to ih košta puno novca. Trend zbog koje turistička branša slavi.
Hrvatski mirovinski fondovi prepoznaju prilike na slovenskom tržištu kapitala
MIROVINCI
Hrvatski mirovinski fondovi prepoznaju prilike na slovenskom tržištu kapitala
LJUBLJANA - Na Ljubljanskoj je burzi indeks SBITOP prošli tjedan ojačao pola posto, prešavši u srijedu 1500 bodova prvi put od pada Lehman Brothersa 2008. godine.
Srbija povećala izvoz kozmetike za 40 posto
RAST
Srbija povećala izvoz kozmetike za 40 posto
BEOGRAD - Srbija je prošle godine povećala izvoz kozmetičkih proizvoda za gotovo 40 posto u odnosu na 2022. Ukupna vrijednost tih izvezenih proizvoda iznosila je 80,3 milijuna eura, a u posljednjih pet godina 278 milijuna eura, rekao je prošli tjedan za Euronews Srbija Bojan Stanić iz Privredne komore Srbije.
Smanjuje se broj potopljenih brodova, sve više piratskih napada
STATISTIKA
Smanjuje se broj potopljenih brodova, sve više piratskih napada
LONDON - Broj brodoloma diljem svijeta prošle je godine pao na rekordno nisku razinu nakon što je potonulo 26 većih plovila, gotovo trećinu manje nego godinu prije. No, s druge strane, opasnost od piratstva je sve veća, pokazuje najnovije godišnje izvješće o rizicima u brodarstvu njemačkog osiguravatelja Allianz Commerciala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE