GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon loših brojki iz SAD-a

Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon loših brojki iz SAD-a
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2024 / 07:28
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta su pala nakon što je inflacija u SAD-u za ožujak bila veća od očekivane, što je potaknulo zabrinutost da bi Federalne rezerve mogle dulje zadržati više kamatne stope.

Indeks potrošačkih cijena u SAD-u porastao je 3,5% na godišnjoj razini i 0,4% u usporedbi s prethodnim mjesecom. Ekonomisti koje je anketirao Dow Jones očekivali su rast od 0,3% na mjesečnoj razini i rast od 3,4% na godišnjoj razini.

Isključujući promjenjive komponente hrane i energije, temeljni CPI također je porastao za 0,4% na mjesečnoj bazi dok je porastao za 3,8% u odnosu na prethodnu godinu, u usporedbi s odgovarajućim procjenama za 0,3% i 3,7%.

Potrošačka inflacija u Kini usporila je na 0,1% u ožujku s 0,7% u veljači. Ekonomisti koje je anketirao Reuters očekivali su da će indeks potrošačkih cijena porasti za 0,4% u ožujku.

Indeks proizvođačkih cijena zabilježio je međugodišnji pad od 2,8%, u skladu s očekivanjima.

Indeks Hang Seng u Hong Kongu pao je 0,6%, dok je indeks CSI 300 u kontinentalnoj Kini bio blizu ravne linije.

Južnokorejska tržišta su nastavila trgovinu nakon državnog praznika, pri čemu je Kospi poništio ranije gubitke i popeo se za 0,15%, iako je mali kapital Kosdaq bio neznatno ispod ravne linije.

Liberalne oporbene stranke u Južnoj Koreji ostvarile su uvjerljivu pobjedu na parlamentarnim izborima održanim u srijedu, vjerojatno hendikepirajući sadašnjeg predsjednika Yoon Suk Yeola i napore njegove konzervativne stranke da proguraju svoj zakonodavni program.

Japanski Nikkei 225 pao je 0,4%, dok je široki Topix također poništio gubitke i ojačao 0,15%.

U Australiji je S&P/ASX 200 skliznuo 0,38%.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a trgovci se pripremaju za tjedan kojim dominiraju korporativne zarade i sastanak Federalnih rezervi.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet.
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE