GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Azijska tržišta : Indeksi pali, rasprodaja dionica proizvođaća električnih vozila

Azijska tržišta : Indeksi pali, rasprodaja dionica proizvođaća električnih vozila
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2024 / 08:04
Autor: SEEbiz
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta većinom su pala u petak jer su zalihe električnih vozila u regiji pale drugi dan, dok su ulagači također probavili podatke o inflaciji iz Tokija.

Dionice Xpeng i Li Auto uvrštene na burzu u Hong Kongu pale su za oko 2,5%, svaka, dok je BYD pao za 3,5%. Širi Hang Seng indeks pao je za 0,4%, dok je Hang Seng Tech indeks, koji sadrži većinu električnih vozila, pao za 1,7%.

Dionice Tesle pale su 12% u američkom trgovanju u četvrtak nakon što je EV div izbacio očekivane prihode i upozorio na usporavanje u 2024., što je također izazvalo rasprodaju u azijskim EV kompanijama.

Kineski CSI 300 pao je za 0,3%, povukavši se s skoka od 2% u prethodnoj sesiji nakon što su dionice nekretnina dobile poticaj zbog planova Pekinga da poveća likvidnost u opterećenom sektoru.

Proširili su dobitak u petak, pri čemu je CSI 300 sektor nekretnina dosegao najvišu razinu u gotovo četiri tjedna nakon što je porastao za 2,7% u jutarnjem trgovanju.

Japanski Nikkei 225 skliznuo je 1% nakon što su siječanjska očitanja inflacije iz Tokija bila blaže u usporedbi s prosincem. Podaci iz Tokija naširoko se smatraju vodećim pokazateljem inflacije u cijeloj zemlji. Široki Topix pao je 0,9%

Ukupna i temeljna stopa inflacije u Tokiju za siječanj iznosile su 1,6%, u usporedbi s 2,4% odnosno 2,1% u prosincu.

Južnokorejski Kospi porastao je 0,8%, dok je mali kapital Kosdaq porastao 1,5%.

Tijekom noći u SAD-u sva su tri glavna indeksa ojačala, pri čemu je indeks S&P500 napredovao za 0,53% i dosegnuo rekordnu razinu od 4894,16, zabilježivši šestodnevni pobjednički niz.

Dow Jones Industrial Average dodao je 0,64%, dok je Nasdaq Composite porastao 0,18%, pritisnut padom zarade dionica Tesle.

— Alex Harring i Brian Evans s CNBC-a doprinijeli su ovom izvješću.

Tagovi: Azijska tržišta, MSCI Asia Pacific Index, Nikkei 225, Shanghai Composite Index
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi porasli, Tesla na vrhu dobitnika
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a trgovci se pripremaju za tjedan kojim dominiraju korporativne zarade i sastanak Federalnih rezervi.
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi pali, Valamar gubitnik dana
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet.
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
POSLOVI
Ponovno dvije ponude za središnji dio nadogradnje ljubljanskog kolodvora
LJUBLJANA - Dvije su ponude pristigle i na drugi javni ugovor Direkcije za infrastrukturu za izbor izvođača radova na izgradnji novog željezničkog kolodvora u Ljubljani. Niži, u iznosu od nešto manje od 247 milijuna eura, prijavio je konzorcij predvođen tvrtkom SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana. Posao bi izvela tvrtka VOC Objekti za 259,6 milijuna eura.
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
VINARSTVO
Rastu investicije u vinarstvu, ali treba urediti tržište
ZAGREB - U sektoru vinarstva zadnjih godina rastu investicije u vinarije i opremu, no potrebno je više raditi na smanjivanju administriranja, suzbijanju sivog tržišta i snažnijoj promociji, rekao je za Hinu potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Rast indeksa na početku tjedna
ŠANGAJ - Japanski jen ojačao je do podneva nakon što je u ponedjeljak dosegnuo 160 u odnosu na američki dolar dok su dionice na azijsko-pacifičkim tržištima uvelike porasle.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE