GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Autocesta Zagreb - Sisak bit će završena u veljači 2024.

Autocesta Zagreb - Sisak bit će završena u veljači 2024.
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2023 / 16:13
Autor: SEEbiz
LEKENIK - Radovi na izgradnji posljednje neizgrađene dionice autoceste Zagreb - Sisak, A11 od Lekenika do čvora Sisak u dužini od 10,9 kilometara dobro napreduju, pa se završetak očekuje u veljači iduće godine, rečeno je u ponedjeljak za posjeta članova vlade gradilištu.

Predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Branko Huzjan izvijestio je potpredsjednike vlade Olega Butkovića i Tomu Medveda te ministra uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića, da je završeno oko 50 posto zemljanih radova, grade se infrastrukturni objekti na dionici i prilaznoj cesti do Siska, pa će po svemu sudeći planirani rok završetka do veljače 2024. godine biti ispoštovan.

Dosad je od planiranih 47,5 kilometara autoceste izgrađeno 36, koji su u funkciji. Izvođači su na završnoj dionici uvedeni u posao potkraj veljače 2022. godine, s rokom izvođenja radova od dvije godine. Ukupna vrijednost radova je oko 38,3 milijuna eura, uz stručni nadzor vrijedan nešto više od pola milijuna eura. Na autocesti se upravo gradi šest putnih prijelaza s nadvožnjacima i drugom infrastrukturom. Radove izvodi Poslovna udruga Colas Hrvatske i Geotehnike.

Uz izgradnju dionice autoceste do čvora Sisak, u tijeku su i radovi na spojnoj cesti do Siska. Osim zemljanih radova na trasi, u tijeku su i radovi na nadvožnjacima Petrovec, Sela i Greda te na Odranskom mostu na ulazu u Sisak.

Na projektu spojne ceste od čvora Sisak do ulaska u grad, rade Hrvatske ceste. Projekt obuhvaća i spojnu cestu od kružnog toka Staro Pračno do mosta Odra i od mosta Odra do spoja na Zagrebačku ulicu u Sisku u dužini 3,2 kilometra.

Završetak autoceste predstavljat će prometnu i gospodarsku žilu kucavicu ne samo na sisačkom, već i području Banovine. Naime, izgradnjom čvora Žažina, dio prometa će se usmjeriti prema središnjim i južnim dijelovima županije, čime će se kvalitetnije cestovno povezati područje Petrinje, Gline i Topuskog.

Ministar Butković je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova, te spomenuo kako će već iduće turističke sezone sve prednosti nove autoceste doći do punog izražaja. Ministar Medved autocestu nazvao kapitalnim projektom za razvoj cijele Sisačko-moslavačke županije.

Tagovi: Autocesta Zagreb - Sisak, Hrvatske autoceste, Oeg Butković, Branko Bačić, Branko Huzjan
PROČITAJ I OVO
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?
LAŽNJACI
Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

MADRID - U Španjolskoj je otkrivena banda krivotvoritelja kovanica eura. Osumnjičeni, redom Kinezi, puštali su kovanice u optjecaj diljem Europe. Kako prepoznati krivotvorene kovanice eura?

Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
FONDOVI
Erste Money Market u samo dva mjeseca premašio 100 milijuna eura imovine
ZAGREB – Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market, u manje od dva mjeseca od osnutka, 5. ožujka 2024. godine, prikupio je imovinu u vrijednosti preko 100 milijuna eura.
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
TJEDNI PREGLED LJSE
Ljubljanska borza: SBI TOP s tjednim rastom, Petrol najveći dobitnik
LJUBLJANA - Trgovački tjedan na Ljubljanskoj burzi obilježio je rast središnjeg indeksa SBI TOP.
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
SKOK
Wall Street: Uzlet Nasdaqa na krilima sjajnih rezultata tehnoloških kompanija
NEW YORK - Američki indeksi skočili u petak, a S&P 500 i Nasdaq Composite krenuli su prema svom najboljem tjednu od studenog dok su se velika tehnološka imena oporavljala zahvaljujući snažnim zaradama, a trgovci proučavali svježe podatke o inflaciji u SAD-u.
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
INTERES
Križaj i Ljevnaić zainteresirani za skijalište Kanin
LJUBLJANA - Srpska tvrtka Ri-komerc Beograd zainteresirana je za ulaganje u skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i poduzetnik Bojan Križaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE