GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

YouTube će uklanjati sadržaje koji povezuju 5G i koronavirus

YouTube će uklanjati sadržaje koji povezuju 5G i koronavirus
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2020 / 14:53
Autor: SEEbiz / Bug.hr
NEW YORK - Vjerojatno ste ovih dana i sami vidjeli kako je ljudima u karanteni odveć dosadno pa traže "krivca" za situaciju u kojoj smo se našli. Od ljudi guštera, novog svjetskog poretka, kineskih ili američkih obavještajnih agencija pa sve do 5G tehnologije – svi oni su, ovisno koga pitate, doveli do pojave novog koronavirusa i širenja pandemije.

Kad je riječ 5G mrežama, sve je otišlo toliko daleko da su Britanci čak počeli uništavati bazne stanice telekoma u nadi da će se tako osvetiti za bolest "onom nekome tko ju je izmislio". Nije potrebno napominjati da je ova teorija do sada više puta raskrinkana.

Kako se gotovo sve teorije urota, primjerice oko ravne Zemlje, najbrže šire Internetom i posebice YouTubeom, u ovom su video servisu odlučili nešto poduzeti po tom pitanju. Već od ranije razne slične teoretičare urota su degradirali u svojim tražilicama i prestali ih preporučivati gledateljima, a kad je riječ o najnovijoj teoriji najavili su i nešto restriktivnije mjere.

Putem glasnogovornika su za britanski Guardian potvrdili da će početi aktivno uklanjati video sadržaje koji propagiraju tezu da su 5G i COVID-19 u nekakvoj uzročno-posljedičnoj vezi.

Ovakav sadržaj je, kažu, protivan njihovim politikama korištenja i već sada ne ulazi u preporuke koje YouTube kreira za gledatelje. Aktivno uklanjanje teorija oko 5G i koronavirusa neće zahvatiti i ostale teorije urote (a ima ih podosta) koje se bave 5G tehnologijama.

Procjena je da bi ova najnovija mogla biti najštetnija, te da dezinformacije koje širi mogu imati utjecaj na zdravlja pojedinaca – a, vidjeli smo, i na 5G bazne stanice diljem Britanije.

Tagovi: YouTube, 5G mreža, 5G tehnologija, koronavirus, teorije zavjere
PROČITAJ I OVO
Švedska dobila prvu 5G mrežu
5G
Švedska dobila prvu 5G mrežu
STOCKHOLM - Švedska je dobila prvu javnu mobilnu mrežu nove generacije (5G), objavila je grupa Tele2, pretekavši tako u posljednjim metrima utrke konkurentske tvrtke Teliju i Ericsson, prema medijskim izvješćima.
Huawei 5G signalom pokrio Mount Everest
USPJESI
Huawei 5G signalom pokrio Mount Everest
ZAGREB - U postavljanju odašiljača sudjelovalo je 100 radnika i korišteno je ukupno osam tona opreme, a pokrivenost signalom omogućena je i na samom vrhu gdje je brzina interneta 1 GB/s.
Luka Koper uspostavlja testnu mrežu 5G
5G
Luka Koper uspostavlja testnu mrežu 5G
KOPER - Telekom Slovenije će u Luci Koper uspostaviti mrežu 5G mobilne telefonije pete generacije koja će biti namijenjena razvoju i testiranju rješenja u području prometne logistike.
Potraga za lijekom protiv koronavirusa: Otkriven važan trag u krvi pacijenata
LIJEK
Potraga za lijekom protiv koronavirusa: Otkriven važan trag u krvi pacijenata
LONDON - Britanski znanstvenici počinju s testiranjem načina liječenja koji bi, nadaju se, mogao pridonijeti suzbijanju najtežih posljedica zaraze covidom-19 u bolesnika s teškom kliničkom slikom.
Netflix će automatski gasiti neaktivne račune
NOVA POLITIKA
Netflix će automatski gasiti neaktivne račune
NEW YORK - Popularna streaming platforma Netflix promijenila je svoju politiku što se tiče korisničkih računa za koje se procijeni da su duže vremena neaktivni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE