GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

YouTube će uklanjati sadržaje koji povezuju 5G i koronavirus

YouTube će uklanjati sadržaje koji povezuju 5G i koronavirus
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2020 / 14:53
Autor: SEEbiz / Bug.hr
NEW YORK - Vjerojatno ste ovih dana i sami vidjeli kako je ljudima u karanteni odveć dosadno pa traže "krivca" za situaciju u kojoj smo se našli. Od ljudi guštera, novog svjetskog poretka, kineskih ili američkih obavještajnih agencija pa sve do 5G tehnologije – svi oni su, ovisno koga pitate, doveli do pojave novog koronavirusa i širenja pandemije.

Kad je riječ 5G mrežama, sve je otišlo toliko daleko da su Britanci čak počeli uništavati bazne stanice telekoma u nadi da će se tako osvetiti za bolest "onom nekome tko ju je izmislio". Nije potrebno napominjati da je ova teorija do sada više puta raskrinkana.

Kako se gotovo sve teorije urota, primjerice oko ravne Zemlje, najbrže šire Internetom i posebice YouTubeom, u ovom su video servisu odlučili nešto poduzeti po tom pitanju. Već od ranije razne slične teoretičare urota su degradirali u svojim tražilicama i prestali ih preporučivati gledateljima, a kad je riječ o najnovijoj teoriji najavili su i nešto restriktivnije mjere.

Putem glasnogovornika su za britanski Guardian potvrdili da će početi aktivno uklanjati video sadržaje koji propagiraju tezu da su 5G i COVID-19 u nekakvoj uzročno-posljedičnoj vezi.

Ovakav sadržaj je, kažu, protivan njihovim politikama korištenja i već sada ne ulazi u preporuke koje YouTube kreira za gledatelje. Aktivno uklanjanje teorija oko 5G i koronavirusa neće zahvatiti i ostale teorije urote (a ima ih podosta) koje se bave 5G tehnologijama.

Procjena je da bi ova najnovija mogla biti najštetnija, te da dezinformacije koje širi mogu imati utjecaj na zdravlja pojedinaca – a, vidjeli smo, i na 5G bazne stanice diljem Britanije.

Tagovi: YouTube, 5G mreža, 5G tehnologija, koronavirus, teorije zavjere
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE