GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

WeWork, nekoć procijenjen na 47 milijardi dolara, podnio zahtjev za stečaj

WeWork, nekoć procijenjen na 47 milijardi dolara, podnio zahtjev za stečaj
AGONIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.11.2023 / 07:30
Autor: SEEbiz
NEW YORK - WeWork je u ponedjeljak podnio zahtjev za zaštitu od bankrota u Poglavlju 11 na saveznom sudu u New Jerseyju, rekavši da je sklopio ugovore s velikom većinom svojih imatelja osiguranih zapisa i da namjerava smanjiti "neoperativne" najmove.

Podnošenje zahtjeva za bankrot ograničen je na WeWorkove lokacije u SAD-u i Kanadi, navodi se u priopćenju tvrtke. Tvrtka je prijavila obveze u rasponu od 10 do 50 milijardi dolara, prema zahtjevu za bankrot.

"Duboko sam zahvalan na potpori naših financijskih dionika dok zajedno radimo na jačanju naše kapitalne strukture i ubrzanju ovog procesa kroz Sporazum o potpori restrukturiranja", rekao je izvršni direktor WeWorka David Tolley u priopćenju za javnost. “I dalje smo predani ulaganju u naše proizvode, usluge i tim svjetskih zaposlenika kako bismo podržali našu zajednicu.

WeWork je pretrpio jedan od najspektakularnijih korporativnih kolapsa u novijoj povijesti SAD-a u posljednjih nekoliko godina. Procijenjena 2019. na 47 milijardi dolara u krugu koji je vodio SoftBank, kompanija je pokušala i nije uspjela izaći na burzu prije pet godina.

Pandemija je izazvala dodatnu bol jer su mnoge tvrtke naglo raskinule ugovore o najmu, a gospodarski pad koji je uslijedio natjerao je još više klijenata da zatvore svoja vrata.

U regulatornom dokumentu iz kolovoza otkriveno je da bi bankrot mogao predstavljati zabrinutost.

WeWork je debitirao kroz tvrtku za akvizicije posebne namjene 2021., ali je od tada izgubio oko 98% svoje vrijednosti. Tvrtka je sredinom kolovoza objavila obrnutu podjelu dionica u omjeru 1-za-40 kako bi se njezinim dionicama trgovalo natrag iznad 1 USD, što je uvjet za zadržavanje kotacije na burzi u New Yorku.

Dionice WeWorka pale su na najnižu razinu od oko 10 centi i trgovale su se po oko 83 centa prije nego što je dionica zaustavljena u ponedjeljak.

Bivši izvršni direktor i suosnivač Adam Neumann rekao je da je prijava "razočaravajuća".

“Od 2019. bilo mi je izazovno promatrati sa strane kako WeWork nije uspio iskoristiti proizvod koji je danas relevantniji nego ikad prije”, rekao je Neumann u izjavi za CNBC.

“Vjerujem da će, uz pravu strategiju i tim, reorganizacija omogućiti uspješan razvoj WeWorka.”

Tagovi: WeWork, David Tolley, SoftBank
PROČITAJ I OVO
Svjetska ljestvica digitalne konkurentnosti: Hrvatska ove godine pala za jedno mjesto
KONKURENTOST
Svjetska ljestvica digitalne konkurentnosti: Hrvatska ove godine pala za jedno mjesto
LAUSANNE -. Nalazi ovogodišnjeg IMD-ove Svjetske ljestvice digitalne konkurentnosti (WDCR) daju uvid u to kako različite zemlje pristupaju digitalnoj transformaciji u doba umjetne inteligencije (AI). Drugim riječima, što je potrebno da nacije budu istinski digitalne, što je sve važnija osobina u vrijeme kada pojava ove tehnologije već transformira društvo.
Vlada otkupljuje 49 posto udjela u Apis IT-ju od Grada Zagreba
OTKUP
Vlada otkupljuje 49 posto udjela u Apis IT-ju od Grada Zagreba
ZAGREB - Vlada je odlučila otkupiti od Grada Zagreba 49 posto udjela u temeljnom kapitalu Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o. (Apis IT), za nešto više od 37.7 milijuna eura.
Google će plaćati 100 milijuna dolara godišnje kanadskim medijskim kućama
DOGOVOR
Google će plaćati 100 milijuna dolara godišnje kanadskim medijskim kućama
OTTAWA - Ottawa je pristala postaviti godišnju gornju granicu od 100 milijuna dolara na plaćanja koja će Google morati izvršiti medijskim tvrtkama kada vladin kontroverzni zakon o online vijestima stupi na snagu krajem godine.
Vertiv: Prefabricirana rješenja od strukturalnog drva za povećanje održivosti podatkovnih centara
NOVITETI
Vertiv: Prefabricirana rješenja od strukturalnog drva za povećanje održivosti podatkovnih centara
ZAGREB - Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja, predstavio je inovativnu Vertiv™ TimberMod verziju svog Vertiv™ Power Module i SmartMod™ portfelja, koja koristi masivno drvo kao ključnu strukturalnu komponentu umjesto čelika za prefabricirana modularna (PFM) rješenja podatkovnih centara.
Amazon najavio Q, AI chatbot za tvrtke
NOVITETI
Amazon najavio Q, AI chatbot za tvrtke
SAN FRANCISCO - Amazon je u utorak najavio novi chatbot pod nazivom Q koji će ljudi koristiti na poslu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE