GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

WeWork, nekoć procijenjen na 47 milijardi dolara, podnio zahtjev za stečaj

WeWork, nekoć procijenjen na 47 milijardi dolara, podnio zahtjev za stečaj
AGONIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.11.2023 / 07:30
Autor: SEEbiz
NEW YORK - WeWork je u ponedjeljak podnio zahtjev za zaštitu od bankrota u Poglavlju 11 na saveznom sudu u New Jerseyju, rekavši da je sklopio ugovore s velikom većinom svojih imatelja osiguranih zapisa i da namjerava smanjiti "neoperativne" najmove.

Podnošenje zahtjeva za bankrot ograničen je na WeWorkove lokacije u SAD-u i Kanadi, navodi se u priopćenju tvrtke. Tvrtka je prijavila obveze u rasponu od 10 do 50 milijardi dolara, prema zahtjevu za bankrot.

"Duboko sam zahvalan na potpori naših financijskih dionika dok zajedno radimo na jačanju naše kapitalne strukture i ubrzanju ovog procesa kroz Sporazum o potpori restrukturiranja", rekao je izvršni direktor WeWorka David Tolley u priopćenju za javnost. “I dalje smo predani ulaganju u naše proizvode, usluge i tim svjetskih zaposlenika kako bismo podržali našu zajednicu.

WeWork je pretrpio jedan od najspektakularnijih korporativnih kolapsa u novijoj povijesti SAD-a u posljednjih nekoliko godina. Procijenjena 2019. na 47 milijardi dolara u krugu koji je vodio SoftBank, kompanija je pokušala i nije uspjela izaći na burzu prije pet godina.

Pandemija je izazvala dodatnu bol jer su mnoge tvrtke naglo raskinule ugovore o najmu, a gospodarski pad koji je uslijedio natjerao je još više klijenata da zatvore svoja vrata.

U regulatornom dokumentu iz kolovoza otkriveno je da bi bankrot mogao predstavljati zabrinutost.

WeWork je debitirao kroz tvrtku za akvizicije posebne namjene 2021., ali je od tada izgubio oko 98% svoje vrijednosti. Tvrtka je sredinom kolovoza objavila obrnutu podjelu dionica u omjeru 1-za-40 kako bi se njezinim dionicama trgovalo natrag iznad 1 USD, što je uvjet za zadržavanje kotacije na burzi u New Yorku.

Dionice WeWorka pale su na najnižu razinu od oko 10 centi i trgovale su se po oko 83 centa prije nego što je dionica zaustavljena u ponedjeljak.

Bivši izvršni direktor i suosnivač Adam Neumann rekao je da je prijava "razočaravajuća".

“Od 2019. bilo mi je izazovno promatrati sa strane kako WeWork nije uspio iskoristiti proizvod koji je danas relevantniji nego ikad prije”, rekao je Neumann u izjavi za CNBC.

“Vjerujem da će, uz pravu strategiju i tim, reorganizacija omogućiti uspješan razvoj WeWorka.”

Tagovi: WeWork, David Tolley, SoftBank
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE