GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vertiv u Hrvatskoj otvorio novi pogon kao odgovor na povećanu potražnju za integriranim modularnim rješenjima

Vertiv u Hrvatskoj otvorio novi pogon kao odgovor na povećanu potražnju za integriranim modularnim rješenjima
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2021 / 12:21
Autor: SEEbiz
RUGVICA – Vertiv (NYSE: VRT), globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i rješenja za kontinuitet poslovanja, otvorio je novi proizvodni pogon za integrirana modularna rješenja (integrated modular solution – IMS) u naselju Rugvica, u blizini Zagreba, koji će podržati poslovanje u cijeloj EMEA (Europa, Bliski Istok, Afrika) regiji, kojoj pripada i Hrvatska.

Tvrtka Vertiv je u prošloj godini, u IMS poslovanju u EMEA regiji, otvorila gotovo 150 novih radnih mjesta, naročito na pozicijama inženjera ili vještih profesionalaca iz regije, što uključuje i pogon u Rugvici. U usporedbi s prijašnjim, novi proizvodni pogon pruža više unutrašnjeg prostora za 130%, a ujedno proširuje i vanjski prostor za 60% s mogućnosti lakog dodatnog povećanja za buduće potrebe. Pogon također implementira brojne inovacije u izgradnji PFM centara (prefabricated modular data center – PFM), kao i za klima komore (air handling unit jedinice).

„Danas možemo puno čuti o IT trendovima i razvojnim tehnologijama kao što su 5G, IoT i umjetna inteligencija (AI), ali nedovoljno o fizičkoj infrastrukturi koja stoji iza tih tehnologija. Vidimo trend rasta u implementaciji prefabriciranih modularnih rješenja (PMF) koja mogu podržati te nove tehnologije, zbog čega kao vodeća tvrtka na tržištu u ovom sektoru ulažemo u povećanje kapaciteta inovacija koje će odgovoriti na potrebe naših kupaca i omogućiti im ostanak na vrhu. Novi pogon pruža podršku za planove i uspjeh naših EMEA i globalnih kupaca, reflektirajući se na našu ustrajnost prema ulaganju na tržištima gdje djelujemo“, izjavio je Giordano Albertazzi, predsjednik tvrtke Vertiv u Europi, Bliskom Istoku i Africi (EMEA).

"Investicija od 10 milijuna eura važna je prilika za zapošljavanje, kao i za razvoj tehnološkog sektora Hrvatske. Također, pozicionirat će Vertiv kao jednog od važnih aktera IT industrije u regiji“, izjavio je Igor Grdić, član Uprave Vertiv Croatia.

U 2020. godini, Vertiv je rangiran od strane tehnološke analitičke organizacije Omdia kao jedan od vodećih dobavljača na tržištu PFM podatkovnih centara s drugim najvećim rastom svjetskog udjela na tržištu. Istraživanje organizacije potvrdilo je razne benefite poput mogućnosti nadogradnje ili proširenja postojeće infrastrukture, Scale with confidence, koji potiču značajan rast u primjeni PFM rješenja u svijetu. Omdia je ovaj rast pripisala faktorima poput skalabilnosti, prednostima offsite proizvodnje i integracije, kao i brzini implementacije.

„Novi proizvodni pogon u Rugvici može se pohvaliti s najnovijim tehnologijama, proizvodnim procesima, alatima i laboratorijima za testiranje. Osmišljen je tako da može pružiti široki spektar prefabriciranih modularnih rješenja, kabelskih postaja koje pokreću internet spajajući svijet pa sve do podatkovnih centara prema specifičnim zahtjevima kupaca. Također, ovaj proizvodni pogon dokaz je naše ustrajnosti prema inovativnosti i rastu“, istaknuo je Viktor Petik, potpredsjednik za IMS poslovanje tvrtke Vertiv u EMEA regiji.

PMF podatkovni centri dolaze u različitim oblicima i ciljem namjene, uključujući IT specifične dizajne s tzv. all-in-one modulima za IT, infrastrukturom za napajanje i hlađenje koji se najčešće koriste u obrazovnim, industrijskim, zdravstvenim aplikacijama te za daleke i teško pristupačne lokacije. „Plug and play“ pristup ne donosi prednosti samo za uštedu vremena za start-up i puštanje u pogon unutar nekoliko dana umjesto tjedana ili mjeseci, nego i za redukciju problema u kvaliteti jer su komponente već integrirane i testirane na terenu.

Tagovi: Vertiv, Viktor Petik, Giordano Albertazzi, integrirana modularna rješenja
PROČITAJ I OVO
STORM Computers akvizirala tvrtku Poligon
AKVIZICIJE
STORM Computers akvizirala tvrtku Poligon
ZAGREB - STORM Computers, poznata IT kompanija koja u hrvatskoj i regiji uspješno posluje preko 30 godina obogatila je svoju ponudu rješenja i usluga kupnjom 100 postotnog udjela tvrtke Poligon.
Poruke otkrile kako su se posvađali Elon Musk i šef Twittera
SVAĐA
Poruke otkrile kako su se posvađali Elon Musk i šef Twittera

NEW YORK - U suđenju Twitteru protiv najbogatijeg čovjeka na svijetu Elona Muska, koji je isprva najavio kupnju ove društvene platforme, a potom odustao, objavljene su poruke koje pokazuju kako je došlo do njegovog sukoba s direktorom tvrtke Paragom Agrawalom.

Ericsson gradi 5G mrežu na Grenlandu
5G
Ericsson gradi 5G mrežu na Grenlandu
KOPENHAGEN - Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson potpisao je ugovor o gradnji mobilne 5G mreže na Grenlandu, koja će u početku pokrivati tri grada, objavila je u petak grenlandska telekomunikacijska kompanija Tusass.
Bivši zaposlenici Revoluta lansiraju aplikaciju koja pojednostavljuje ulaganja u kriptovalute
APLIKACIJE
Bivši zaposlenici Revoluta lansiraju aplikaciju koja pojednostavljuje ulaganja u kriptovalute
NEW YORK - Bivši zaposlenici Revoluta lansiraju aplikaciju Solvo koja olakšava kriptoulaganja.
Hrvatska na 43. mjestu među 63 države u svijetu po digitalnoj konkurentnosti
RANGIRANJA
Hrvatska na 43. mjestu među 63 države u svijetu po digitalnoj konkurentnosti
ZAGREB - Hrvatska je na svjetskoj ljestvici digitalne konkurentnosti za 2022. među 63 države zauzela 43. mjesto, što je rast za 12 mjesta, izvijestili su u srijedu iz Nacionalnog vijeća za konkurentnost (NVK) prenoseći podatke Svjetskog centra za konkurentnost (WCC) po kojima su prve tri zemlje na ljestvici Danska, SAD i Švedska.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE