GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vertiv: Prefabricirana rješenja od strukturalnog drva za povećanje održivosti podatkovnih centara

Vertiv: Prefabricirana rješenja od strukturalnog drva za povećanje održivosti podatkovnih centara
NOVITETI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2023 / 16:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vertiv (NYSE: VRT), globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja, predstavio je inovativnu Vertiv™ TimberMod verziju svog Vertiv™ Power Module i SmartMod™ portfelja, koja koristi masivno drvo kao ključnu strukturalnu komponentu umjesto čelika za prefabricirana modularna (PFM) rješenja podatkovnih centara.

Dostupno u Sjevernoj Americi te Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA), ovo inovativno rješenje odražava predanost tvrtke Vertiv podržavanju ciljeva održivosti svojih korisnika, upotrebom ekološki prihvatljivijeg materijala koji može smanjiti iscrpljivanje resursa i niže emisije CO2.

Strukturalno drvo ako je dobiveno iz održivih izvora, predstavlja obnovljivi građevinski materijal koji ima potencijal smanjenja iscrpljivanja resursa i smanjenja ugljičnog otiska do tri puta u usporedbi s čelikom, temeljem izračuna smanjenja emisija CO2 metodom cradle-to-gate, gdje je u obzir uzet materijal i njegov transport na gradilište. Ova ekološki prihvatljiva opcija u skladu je s misijom tvrtke Vertiv da ponudi rješenja koja zadovoljavaju standard visokih performansi te pridonose globalnim naporima za smanjenje emisije CO2.

Vertiv TimberMod ispunjava relevantne građevinske strukturalne zahtjeve te pruža kvalitetnu izvedbu u pogledu otpornosti na seizmičke aktivnosti, vjetrovitih sila i nosivosti. Osim svog strukturalnog integriteta, ovo inovativno rješenje dodaje estetsku dimenziju arhitekturi podatkovnih centara, besprijekorno se stapajući s različitim okolinama svojim elegantnim dizajnom.

„Posvećeni smo pronalaženju inovativnih rješenja koja mogu pomoći smanjiti ugljični otisak podatkovnih centara kroz korištenje ekološki prihvatljivih građevinskih materijala i procesa", istaknuo je Viktor Petik, potpredsjednik i voditelj odjela za integrirana modularna rješenja za EMEA regiju u tvrtki Vertiv. „Uključivanjem materijala iz obnovljivih izvora, Vertiv TimberMod ne pruža samo ekološki prihvatljivu opciju, već svojim beskompromisnim performansama stvara pozitivan utjecaj na okoliš i na operativnu učinkovitost naših kupaca.“

„Iako drveni podatkovni centri nisu novost, postali su mnogo dostupniji sada kada veliki dobavljač modularnih podatkovnih centara nudi drvene varijante građevinskih blokova podatkovnog centra, uz inženjersko jamstvo da će ostati pouzdani“, istaknuo je Vlad Galabov, direktor za cloud i podatkovne centre u tehnološkoj istraživačkoj i savjetodavnoj grupi Omdia.

Vertiv™ TimberMod je predstavljen na prošlotjednoj konferenciji za medije „Vertiv Driving Innovation 2023: The Prefabricated Modular Revolution“ te je najnoviji dodatak rastućem portfelju standardnih i prilagodljivih prefabriciranih modularnih rješenja. Fleksibilnost kapaciteta Vertiv prefabriciranih modularnih rješenja čini ih idealnim izborom za podatkovne centre svih veličina, od malih i srednjih do hyperscale podatkovnih centara, nudeći skalabilnost i prilagodljivost koja se podudara s dinamičkim rastom poslovanja. Jednostavna implementacija i fleksibilnost ključne su značajke koje osiguravaju da korisnici mogu proširiti mogućnosti podatkovnog centra bez poteškoća.

Vertiv također pruža end-to-end usluge za olakšavanje brze implementacije i učinkovitog rada. Ova sveobuhvatna podrška uključuje puštanje u rad, redovito održavanje, daljinski nadzor i buku, čime se potvrđuje predanost pružanju holističkog rješenja za korisnike.

Za više informacija o Vertiv TimberMod i drugim rješenjima za podatkovne centre tvrtke Vertiv, posjetite Vertiv.com ili kontaktirajte svog lokalnog predstavnika. Medijske sadržaje s Vertiv događanja o rješenjima za prefabricirane modularne podatkovne centre možete pronaći ovdje. Za dodatne informacije o Vertiv partnerskom programu, proizvodima i rješenjima kontaktirajte nas na croatia.hello@Vertiv.com ili posjetite Vertiv.com.

Tagovi: Vertiv, Timberland, održivost
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE