GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Upotreba 5G-a, Huawei Clouda i umjetne inteligencije omogućava veliki napredak u zdravstvu

Upotreba 5G-a, Huawei Clouda i umjetne inteligencije omogućava veliki napredak u zdravstvu
ZDRAVSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.04.2020 / 08:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Nizom besplatnih online webinara Huawei je predstavio niz tehnoloških rješenja koja su razvili kako bi podigli kvalitetu zdravstvenog sustava, posebno u segmentu dijagnosticiranja i potpore odlučivanju.

Uspjeh je postignut zahvaljujući korištenju kombinacije tehnologija 5G mreže, Huawei Clouda te umjetne inteligencije. Brzina implementacije ovih naprednih rješenja omogućila je njihovo korištenje u preko 100 bolnica u više od 10 zemalja diljem svijeta.

Primjena umjetne inteligencije pokazala se presudnom u brzom dijagnosticiranju bolesti kod pacijenata. Zahvaljujući njenoj primjeni, obrada pacijenata i izrada nalaza u nekim se slučajevima odvija čak šest puta brže u odnosu na vrijeme koje je uz uobičajene metode potrebno liječnicima. Iako se upotreba pokazala brzom i točnom, nije u potpunosti zamijenila, ali je znatno olakšala rad liječnika. Naime, na postavljenu dijagnozu koju je omogućila umjetna inteligencija liječniku je potrebno samo dvije minute za potvrdu te dijagnoze, dok je izrada nalaza automatski gotova za samo 30 sekundi. Brzina postavljanja dijagnoze u mnogim slučajevima pokazala se ključnom u daljnjem liječenju.

Umjetna inteligencija pokazala se izuzetno korisnom i u traženju novih lijekova. Naime, u kratkom roku uz korištenje umjetne inteligencije i Huawei Clouda, kroz više od 10 milijuna simulacija, između tisuća lijekova i više stotina milijuna molekularnih spojeva moguće je pronaći nekolicinu potencijalnih lijekova za određene bolesti. Vrijeme koje bi bilo potrebno liječnicima da naprave ovakvu vrstu istraživanja značajno je duže, a posljedice za oboljele mogu biti znatno gore.

Zahvaljujući Huawei Cloudu, koji sadrži najnovije informacije o bolestima, lijekovima i istraživanjima u svijetu, liječnici svakodnevno komentiraju i donose odluke konzultirajući se s stručnjacima diljem svijeta. Podršku u tome daje 5G mreža čiji su potencijali došli do izražaja u ovim rješenjima. Zahvaljujući 5G-u, svakodnevno se obavljaju video-pozivi, tele-konferencije i edukacijski treninzi osoblja čime se nesebično dijeli znanje i podiže kvaliteta zdravstvenih sustava u svijetu.

Uz podizanje kvalitete bolničkih sustava, Huawei je ponudio rješenje i za gužve koje se stvaraju zbog svakodnevnih dolazaka na redovne kontrole. Naime, putem mobilne aplikacije pacijenti se mogu naručivati na online preglede koji se odvijaju putem video-poziva. U dogovorenom terminu, nakon obavljenog video-pregleda, izdaje se elektronički recept te se plaćaju lijekovi koji, po dogovoru, mogu biti dostavljeni na kućne adrese.

Upotreba najnovijih Huaweijevih tehnoloških rješenja namijenjenih zdravstvu rasterećuje se zdravstveni sustav i medicinsko osoblje, omogućuje povezivanje eksperata diljem svijeta, te se na jednom mjestu, u Huawei Cloudu, kontinuirano ažurira baza znanja o raznim bolestima, medicinskim ispitivanjima i istraživanjima diljem svijeta.

Tagovi: Huawei, Huawei Cloud, 5G tehnologija, zdravstvo
PROČITAJ I OVO
Samsung pregovara s LG-em o kupovini LCD ekrana
PREGOVORI
Samsung pregovara s LG-em o kupovini LCD ekrana
SEUL - Južnokorejski konglomerat Samsung Elektronics započeo je pregovore s konkurentskom kompanijom LG o kupovini LCD tv ekrana, u jeku najavljenog prelaska na proizvodnju nove generacije quaantum dot ekrana (QDD), objavili su danas dobro upućeni korporativni izvori.
Spotify ovih dana stiže u države regije
STREAMING
Spotify ovih dana stiže u države regije
BEOGRAD - Jedan od najpopularnijih muzičkih streaming servisa, Spotify, mogao bi stići u zemlje regije već za nekoliko dana.
Nova teorija zavjere: U maskama za lice skrivena 5G antena
TEORIJE ZAVJERE
Nova teorija zavjere: U maskama za lice skrivena 5G antena
LONDON - Teorije zavjere koje se šire svijetom i inače su prilično sulude, no kao da u posljednje vrijeme pojačavaju s porastom globalne nesigurnosti, pa čak i panike vezane uz koronavirus.
Novska: Gradit će se kampus gaming industrije sa sveučilištem i domovima
INVESTICIJE
Novska: Gradit će se kampus gaming industrije sa sveučilištem i domovima
NOVSKA - U Novskoj će se graditi kampus gaming industrije sa sveučilištem, domovima i eSportskom dvoranom s 4000 mjesta, piše u nedjelju Večernji list.
YouTube: Kreatori sadržaja odsad imaju bolji pregled informacija o ostvarenim prihodima
NOVE OPCIJE
YouTube: Kreatori sadržaja odsad imaju bolji pregled informacija o ostvarenim prihodima
NEW YORK - Google je u YouTube dodao opciju koja će stvarateljima YouTube sadržaja omogućiti da na jednom mjestu steknu mogućnost jednostavnog pregleda te analize svih svojih prihoda stečenih na toj platformi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE