GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Group dobila dozvolu za kupnju tornjeva bugarskog Bulsatcoma

United Group dobila dozvolu za kupnju tornjeva bugarskog Bulsatcoma
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2023 / 13:41
Autor: SEEbiz
SOFIJA - Bugarsko tijelo za tržišno natjecanje priopćilo je da je dopustilo dogovoreno neizravno stjecanje 167 ICT infrastrukturnih sredstava bugarskog pružatelja pay-TV i širokopojasnih usluga Bulsatcom od strane Slovenia Broadbanda, podružnice nizozemske United Group.

Transakcija ne predstavlja koncentraciju kako je definirano postojećim zakonima i ne ispunjava kriterije prometa za ocjenu, stoji u priopćenju Komisije za zaštitu tržišnog natjecanja (KZK) objavljenom u utorak.

Prema postojećem antitrustovskom zakonodavstvu, transakcije podliježu antimonopolskom ispitivanju ako ukupni promet sudionika premašuje 25 milijuna leva (13,8 milijuna dolara/12,8 milijuna eura), a ukupni promet ciljne tvrtke manji je od 3 milijuna leva u najnovijim financijskim transakcijama. godina.

Na odluku regulatora dopuštena je žalba upravnom sudu, uključujući i treće strane, u roku od 14 dana.

Bulsatcom je u studenom 2022. pristao prodati određene lokacije mobilne telekomunikacijske infrastrukture tvrtki United Towers Bulgaria, koja je u vlasništvu divizije United Group Slovenia Broadband. Kao dio zasebnog ugovora o prodaji i povratnom najmu, telekomunikacijski operater Vivacom Bugarska, također u vlasništvu Slovenia Broadbanda, nabavit će opremu za postavljanje fiksne optičke telekomunikacijske mreže, koju će Bulsatcom iznajmiti na potencijalno razdoblje do 10-15 godina, prema informacijama objavljenim u priopćenju ZKP-a.

Primjedbe na dogovorenu transakciju podnijeli su A1 Bugarska, A1 Towers Bugarska, Yettel Bugarska i njegova podružnica Cetin Bugarska, kao i osnivač Bulsatcoma Plamen Genčev, s obrazloženjem da bi transakcija dovela do poremećaja tržišta i dominantnog položaja Vivacoma Bugarska.

U ožujku je Yettel Bugarska zatražio od regulatora da spoji u jednu istragu posao koji je prijavio Slovenia Broadband i sada završenu akviziciju Bulsatcoma od strane Viva Corporate Bugarska, zbog mogućeg kršenja zakona o tržišnom natjecanju.

Od tada je United Group postigao dogovor o preuzimanju neizravne kontrole nad cijelim Bulsatcomom. Grupa je o transakciji obavijestila bugarsko regulatorno tijelo prošlog mjeseca.

Osim Vivacoma, United Group također posjeduje TV i radio Nova Group u Bugarskoj, zajedno s drugim medijskim i izdavačkim poslovima. United je u kolovozu prodao više od 4800 mobilnih tornjeva u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji saudijskoj ICT infrastrukturnoj tvrtki Tawal.

Tagovi: United Group, Bulsatcom, Šolak, yettel
PROČITAJ I OVO
Huawei: Nema konkretnih dokaza o sigurnosnim rizicima
DOKAZI
Huawei: Nema konkretnih dokaza o sigurnosnim rizicima
PEKING - Kineski telekomunikacijski div Huawei istaknuo je danas kako nema "konkretnih dokaza" da njihova tehnologija predstavlja sigurnosne rizike. Njemačka je u četvrtak objavila da će u nadolazećim godinama postupno ukinuti upotrebu Huawei i ZTE komponenti u svojim 5G mrežama zbog zabrinutosti za nacionalnu sigurnost.
Vertiv i Ballard najavili strateško tehnološko partnerstvo
PARTNERI
Vertiv i Ballard najavili strateško tehnološko partnerstvo
ZAGREB – Vertiv (NYSE: VRT), globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja, i vodeći proizvođač PEM gorivih ćelija, Ballard Power Systems (NASDAQ: BLDP; TSX: BLDP), sklopili su strateško tehnološko partnerstvo s naglaskom na rezervno napajanje podatkovnih centara, za podatkovne centre i kritične infrastrukture, skalabilne od 200 kW do više MW.
Njemačka postigla dogovor o postupnom uklanjanju kineskih komponenti iz 5G mreže
5G
Njemačka postigla dogovor o postupnom uklanjanju kineskih komponenti iz 5G mreže
BERLIN - Njemačka vlada postigla je dogovor s kineskim pružateljima telekomunikacijskih usluga Huawei i ZTE o uklanjanju komponenti kineske proizvodnje iz njemačke 5G mobilne mreže do 2029. godine.
Apple postigao dogovor s EU regulatorima za otvaranje sustava mobilnog plaćanja za konkurente
PLAĆANJA
Apple postigao dogovor s EU regulatorima za otvaranje sustava mobilnog plaćanja za konkurente
BRUXELLES - Antimonopolska regulatorna tijela EU-a prihvatila su u četvrtak obveze Applea da konkurentima dopuste pristup svojoj tehnologiji plaćanja "tap and go", čime je okončana četverogodišnja istraga.
Samsung prodire dublje u AI
STRATEŠKI
Samsung prodire dublje u AI
PARIZ - Samsung je u srijedu predstavio niz novih uređaja tijekom svog događaja Unpacked u Parizu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE