GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Group dobila dozvolu za kupnju tornjeva bugarskog Bulsatcoma

United Group dobila dozvolu za kupnju tornjeva bugarskog Bulsatcoma
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2023 / 13:41
Autor: SEEbiz
SOFIJA - Bugarsko tijelo za tržišno natjecanje priopćilo je da je dopustilo dogovoreno neizravno stjecanje 167 ICT infrastrukturnih sredstava bugarskog pružatelja pay-TV i širokopojasnih usluga Bulsatcom od strane Slovenia Broadbanda, podružnice nizozemske United Group.

Transakcija ne predstavlja koncentraciju kako je definirano postojećim zakonima i ne ispunjava kriterije prometa za ocjenu, stoji u priopćenju Komisije za zaštitu tržišnog natjecanja (KZK) objavljenom u utorak.

Prema postojećem antitrustovskom zakonodavstvu, transakcije podliježu antimonopolskom ispitivanju ako ukupni promet sudionika premašuje 25 milijuna leva (13,8 milijuna dolara/12,8 milijuna eura), a ukupni promet ciljne tvrtke manji je od 3 milijuna leva u najnovijim financijskim transakcijama. godina.

Na odluku regulatora dopuštena je žalba upravnom sudu, uključujući i treće strane, u roku od 14 dana.

Bulsatcom je u studenom 2022. pristao prodati određene lokacije mobilne telekomunikacijske infrastrukture tvrtki United Towers Bulgaria, koja je u vlasništvu divizije United Group Slovenia Broadband. Kao dio zasebnog ugovora o prodaji i povratnom najmu, telekomunikacijski operater Vivacom Bugarska, također u vlasništvu Slovenia Broadbanda, nabavit će opremu za postavljanje fiksne optičke telekomunikacijske mreže, koju će Bulsatcom iznajmiti na potencijalno razdoblje do 10-15 godina, prema informacijama objavljenim u priopćenju ZKP-a.

Primjedbe na dogovorenu transakciju podnijeli su A1 Bugarska, A1 Towers Bugarska, Yettel Bugarska i njegova podružnica Cetin Bugarska, kao i osnivač Bulsatcoma Plamen Genčev, s obrazloženjem da bi transakcija dovela do poremećaja tržišta i dominantnog položaja Vivacoma Bugarska.

U ožujku je Yettel Bugarska zatražio od regulatora da spoji u jednu istragu posao koji je prijavio Slovenia Broadband i sada završenu akviziciju Bulsatcoma od strane Viva Corporate Bugarska, zbog mogućeg kršenja zakona o tržišnom natjecanju.

Od tada je United Group postigao dogovor o preuzimanju neizravne kontrole nad cijelim Bulsatcomom. Grupa je o transakciji obavijestila bugarsko regulatorno tijelo prošlog mjeseca.

Osim Vivacoma, United Group također posjeduje TV i radio Nova Group u Bugarskoj, zajedno s drugim medijskim i izdavačkim poslovima. United je u kolovozu prodao više od 4800 mobilnih tornjeva u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji saudijskoj ICT infrastrukturnoj tvrtki Tawal.

Tagovi: United Group, Bulsatcom, Šolak, yettel
PROČITAJ I OVO
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE