GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

United Group dobila dozvolu za kupnju tornjeva bugarskog Bulsatcoma

United Group dobila dozvolu za kupnju tornjeva bugarskog Bulsatcoma
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2023 / 13:41
Autor: SEEbiz
SOFIJA - Bugarsko tijelo za tržišno natjecanje priopćilo je da je dopustilo dogovoreno neizravno stjecanje 167 ICT infrastrukturnih sredstava bugarskog pružatelja pay-TV i širokopojasnih usluga Bulsatcom od strane Slovenia Broadbanda, podružnice nizozemske United Group.

Transakcija ne predstavlja koncentraciju kako je definirano postojećim zakonima i ne ispunjava kriterije prometa za ocjenu, stoji u priopćenju Komisije za zaštitu tržišnog natjecanja (KZK) objavljenom u utorak.

Prema postojećem antitrustovskom zakonodavstvu, transakcije podliježu antimonopolskom ispitivanju ako ukupni promet sudionika premašuje 25 milijuna leva (13,8 milijuna dolara/12,8 milijuna eura), a ukupni promet ciljne tvrtke manji je od 3 milijuna leva u najnovijim financijskim transakcijama. godina.

Na odluku regulatora dopuštena je žalba upravnom sudu, uključujući i treće strane, u roku od 14 dana.

Bulsatcom je u studenom 2022. pristao prodati određene lokacije mobilne telekomunikacijske infrastrukture tvrtki United Towers Bulgaria, koja je u vlasništvu divizije United Group Slovenia Broadband. Kao dio zasebnog ugovora o prodaji i povratnom najmu, telekomunikacijski operater Vivacom Bugarska, također u vlasništvu Slovenia Broadbanda, nabavit će opremu za postavljanje fiksne optičke telekomunikacijske mreže, koju će Bulsatcom iznajmiti na potencijalno razdoblje do 10-15 godina, prema informacijama objavljenim u priopćenju ZKP-a.

Primjedbe na dogovorenu transakciju podnijeli su A1 Bugarska, A1 Towers Bugarska, Yettel Bugarska i njegova podružnica Cetin Bugarska, kao i osnivač Bulsatcoma Plamen Genčev, s obrazloženjem da bi transakcija dovela do poremećaja tržišta i dominantnog položaja Vivacoma Bugarska.

U ožujku je Yettel Bugarska zatražio od regulatora da spoji u jednu istragu posao koji je prijavio Slovenia Broadband i sada završenu akviziciju Bulsatcoma od strane Viva Corporate Bugarska, zbog mogućeg kršenja zakona o tržišnom natjecanju.

Od tada je United Group postigao dogovor o preuzimanju neizravne kontrole nad cijelim Bulsatcomom. Grupa je o transakciji obavijestila bugarsko regulatorno tijelo prošlog mjeseca.

Osim Vivacoma, United Group također posjeduje TV i radio Nova Group u Bugarskoj, zajedno s drugim medijskim i izdavačkim poslovima. United je u kolovozu prodao više od 4800 mobilnih tornjeva u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji saudijskoj ICT infrastrukturnoj tvrtki Tawal.

Tagovi: United Group, Bulsatcom, Šolak, yettel
PROČITAJ I OVO
Hutisti oštetili kabelske veze Azije s Afrikom i Europom, isključena komunikacija
KOMUNIKACIJE
Hutisti oštetili kabelske veze Azije s Afrikom i Europom, isključena komunikacija
TEL AVIV - Četiri podvodna komunikacijska kabla između Saudijske Arabije i Džibutija povučena su iz pogona posljednjih mjeseci, vjerojatno kao rezultat napada jemenskih pobunjenika Hutista koje podržava Iran, navodi se izvještaju izraelske novinske stranice Globes.
Google predstavio Gemini u aplikaciji Messages
NOVITETI
Google predstavio Gemini u aplikaciji Messages
SAN FRANCISCO - Google je najavio ažuriranja za Android, uključujući integraciju AI chatbota Gemini u aplikaciju Messages, kao i AI-pokretano sažimanje teksta tijekom vožnje.
Mogu li dionice Nvidije nastaviti uzlet? Evo što kaže prognoza analitičara koji je otkrio ovaj biser
PREDVIĐANJA
Mogu li dionice Nvidije nastaviti uzlet? Evo što kaže prognoza analitičara koji je otkrio ovaj biser
ANALIZA - Potrošnja na umjetnu inteligenciju uzrokovala je skok cijene Nvidijine dionice jer ulagači uzimaju u obzir sve veću potražnju za njezinim poluvodičkim čipovima.
Samsung razvio memorijski čip s najvećim kapacitetom do sada za AI
ČIP
Samsung razvio memorijski čip s najvećim kapacitetom do sada za AI
SEUL - Samsung Electronics je u utorak priopćio da je razvio novi memorijski čip velike propusnosti koji ima "najveći kapacitet do danas" u industriji.
Microsoft ulaže u europski Mistral AI
INVESTICIJE
Microsoft ulaže u europski Mistral AI
REDMOND - Microsoft je u ponedjeljak najavio novo partnerstvo s francuskim start-upom Mistral AI – europskim odgovorom na proizvođač ChatGPT OpenAI – dok američki tehnološki div nastoji proširiti svoj utjecaj u industriji umjetne inteligencije koja se brzo razvija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE