GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tim Cook: Indija je velika prilika

Tim Cook: Indija je velika prilika
PRILIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2023 / 08:26
Autor: SEEbiz
NEW DELHI - Izvršni direktori Applea, Alphabeta i Microsofta ovog su tjedna dobro proveli lice s čelnikom Indije, koji je bio u SAD-u kako bi se sastao s predsjednikom Bidenom, kao i s drugim političkim i poslovnim čelnicima.

Direktori tehnološke tvrtke proveli su više od sat vremena s premijerom Narendrom Modijem u Bijeloj kući u petak, razgovarajući o mogućnostima i izazovima ulaganja u Indiji. Ranije ovog tjedna Modi se sastao s Teslom

CEO Elon Musk.

Nakon završetka sastanka u Bijeloj kući, izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je za CNBC da Indija predstavlja "veliku priliku". Na pitanje hoće li Apple tamo nastaviti sa širenjem, ukazao je na dvije maloprodajne trgovine koje je tvrtka otvorila u Indiji ranije ove godine.

Bio je to prvi državni posjet SAD-u za Modija, koji je postao premijer 2014. Nakon sastanka u petak, Bijela kuća je rekla da će Google surađivati s Indijskim institutom za znanost na otvorenom izvoru govornih podataka za modele umjetne inteligencije.

Izvršni direktor OpenAI-ja Sam Altman također je bio u Washingtonu na događaju. Dvoje ljudi koji su upoznati s tim rekli su da su Altman i Modi razgovarali o mogućnostima suradnje na umjetnoj inteligenciji.

Hemant Taneja, izvršni direktor tvrtke rizičnog kapitala General Catalyst, prisustvovao je okruglom stolu. Prije sastanka, podijelio je s CNBC-jem svoje namjere da pronađe usklađenost u naporima da se pojednostave pravila prijenosa tehnologije između SAD-a i Indije, koja je prestigla Kinu kao najmnogoljudniju zemlju na svijetu. Odnosi SAD-a i Kine postali su sve zategnutiji u posljednjih nekoliko godina.

Nalazimo se u digitalnom hladnom ratu s Kinom, a ovaj će pristup u konačnici potaknuti atmosferu povećane suradnje”, rekla je Taneja.

Velike poluvodičke tvrtke poput Microna i primijenjeni materijali iskoristio je Modijevu posjetu kao priliku za objavu planova za značajna ulaganja u Indiju. Micron namjerava otvoriti pogon u Modijevoj rodnoj državi Gujarat dok šira industrija čipova traži načine za diverzifikaciju svog opskrbnog lanca. Lam Research otkrio planove za obuku 60 000 indijskih inženjera.

Pristup visokokvalificiranoj radnoj snazi i zastarjeli zakoni o radu izazov su za američke tvrtke kada je u pitanju zapošljavanje osoblja u Indiji.

"NAS. tvrtke u Indiji s vremenom su imale poteškoća s regulatornom nesigurnošću, kao i izazovima u preseljenju ili otpuštanju zaposlenika”, rekao je Kenneth Juster, bivši američki veleposlanik u Indiji. Juster, koji je sada istaknuti suradnik u Vijeću za vanjske odnose, rekao je da je i dalje optimist, dodajući da se Indija obvezala olakšati proces poslovanja stranih tvrtki tamo.

Tagovi: Tim Cook, Apple, Alphabet, Sundar Pichai, Indija
PROČITAJ I OVO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
SOLIDNO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
ZAGREB - Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Poslovni prihodi Span Grupe bilježe rast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 34 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE