GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srbija ima najjeftiniji širokopojasni internet u regionu

Srbija ima najjeftiniji širokopojasni internet u regionu
INTERNET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.12.2020 / 17:14
Autor: SEEbiz / Tanjug
LONDON – Najjeftiniji pojedinačni paket za širokopojasni internet na svetu ima Ukrajina, dok su Srbija i Bosna i Hercegovina najjeftinije u regionu, pokazuje novo istraživanje britanske kompanije Cable.co.uk.

Istraživanjem, sprovedenim u periodu od 29. oktobra do 9. decembra ove godine, upoređeno je 3.288 ponuda širokopojasnog pristupa fiksnoj mreži u 211 zemalja.

Ukrajinski paket širokopojasnog interneta košta samo 6,41 američkih dolara mesečno, dok je Srbija rangirana na 29. mestu sa cenom od 18,24 dolara mesečno.

Bosna i Hercegovina se nalazi na 36, poziciji na ovoj rang listi sa prosečnom cenom od 21,67 dolara, prenosi portal indikator.ba.

Hrvatska je na 45. mestu sa prosecnom cenom od 27,21 dolara, a slede Crna Gora (27,85 dolara – 47. mesto), Severna Makedoniji (29,79 dolara – 54. mesto) i Slovenija (36,41 dolar – 70. mesto).

Pet od deset najjeftinijih zemalja na svetu nalazi se na prostoru bivšeg SSSR-a, uključujući i Rusku Federaciju s prosečnom cenom paketa od samo 7,50 američkih dolara mesečno, Kazahstan, Moldaviju i Belorusiju.

Na drugom kraju lestvice je, međutim, Turkmenistan, još jedna bivša sovjetska republika, gde prosečna mesečna cena širokopojasnog paketa iznosi 164,48 dolara. Samo devet zemalja i teritorija širom sveta ima više prosečne cene od Turkmenistana.

Eritreja je najskuplja zemlja na svetu u pogledu cene fiksnog širokopojasnog paketa sa iznosom od 2.666,24 dolara mesečno.

Tagovi: širokopojasni internet,
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE